Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

36 djece u posjetu Međimurskoj županiji

Datum objave: 6. listopada 2014.

d18

Danas su u posjetu Međimurskoj županiji bila djeca Dječjeg vrtića Cvrčak iz Čakovca kao i učenici 3. razreda I. Osnovne škole iz Čakovca Područne škole Novo Selo Rok koja su se, zajedno sa svojim odgajateljicama Robertom Taradi te Robertinom Bricom kao i učiteljicom Aleksandrom Sašek-Strbad, u okviru svojeg plana i programa te nastave pobliže upoznali s radom župana kao i županije.

“Naš župan Međimurski Matija Posavec čuva planine da se ne sruše, čuva djecu i cijepa drva, čuva životinje, sklapa prijateljstva i čuva svoju planetu…“ – samo su neki od odgovora koje su predškolci pripremili za župana opisujući njegov posao dok su s druge strane i pripremili spisak želja te naveli da bi trebao napraviti: “štand s igračkama, posadi veliko drvo da imamo više kisika, sagradi banku, da se pretvori u Luke Skywalkera i da prereže Saturna na pola da možemo sagraditi kuću od meteora, ali i da sagradi  još jedan vrtić Cvrčak kao i jedan dućan ideja“.

“S našim najmlađima je uvijek sve maksimalno iskreno, pa tako i ove njihove želje. Iako na neke stvarno nemam utjecaja, s druge strane dali su mi poticaj da o pojedinim stvarima detaljnije razmislim.“ – izjavio je Posavec te se zahvalio svima na dolasku kao i poklonu kojeg su mu djeca uručila.

 

{gallery}2014_galerije/Listopad_2014/posjet-djece{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content