Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Čestitka Župana povodom Svjetskog dana učitelja 05. listopada

Datum objave: 2. listopada 2014.

Dragi moji učitelji, profesori i odgojitelji!

U povodu današnjeg Svjetskog dana učitelja 05. listopada, želim Vam čestitati te izraziti zahvalnost i osobito poštovanje na trudu i znanju koje prenosite kao i strpljenju kojima darujete našu djecu vodeći ih do novih vrijednih spoznaja kako školskih tako i onih životnih.

Upravo svi vi radite jedan od najodgovornijih i najtežih poslova koji itekako utječe na sutrašnjicu i društvo u cjelini. Prepoznato je da su, s aspekta pojedinca, iskustva u dječjoj dobi preduvjet razvoja kasnijeg uspješnog učenja i participacije u društvenom životu. San svakog od njih počinje upravo s odgajateljima i učiteljima koji u njih vjeruju, koji ih guraju i vode, pravilno usmjeravaju i upozoravaju na opasnosti koje ih čekaju.

Hvala Vam na izrazitom doprinosu odgoju i obrazovanju dosadašnjih, ali i budućih generacija mladih ljudi koji su svijetla točka i budućnost naše županije. Svjesni činjenice da vam je pomoć itekako potrebna, jednako kao i roditeljima, ove smo godine kao jedina županija u Hrvatskoj pokrenuli projekt besplatnih udžbenika, koji će omogućiti i vama i djeci lakši i sretniji rad. A to i jeste naš zajednički cilj – sretno djetinjstvo djece, njihovo kvalitetno školovanje i perspektivna budućnost, te društvo u kojem ćemo, uz rezultate, uspješnost mjeriti i dječjim osmjesima. Stoga nastavite pobuđivati duh slobodnog mišljenja i potičite i dalje dječju inicijativu, osjećaj individualnosti i identiteta.

Zato ovim putem želim Vam sretan Dan učitelja uz obilje osobne sreće i zdravlja i ne gubimo vjeru da zajedničkim radom možemo našim učenicima pružiti bolje sutra.

 

 

Ž U P A N
Matija Posavec, mag. ing.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content