Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Dan policije u PU međimurskoj obilježen i svečanom akademijom

Datum objave: 29. rujna 2014.

dan policije 13

Nakon održanog 1. Sajma sigurnosti i prevencije u Republici Hrvatskoj, osnivanja Zaklade za prevenciju Međimurske županije, kao prve takve u zemlji te organiziranog dobrovoljnog davanja krvi u Policijskoj upravi međimurskoj, obilježavanje 29. rujna, Dana policije, odnosno blagdana sv. Mihovila zaštitnika policajaca i vojnika, padobranaca i borbenih pilota, u Međimurskoj županiji nastavilo se održavanjem svečane akademije u Katoličkom domu u Čakovcu.

Svečanost su svojim dolaskom uveličali župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak te zamjenik župana Zoran Vidović, kao i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, uz svoje domaćine, službenike PU međimurske predvođene načelnikom Krunoslavom Gosarićem, ali i goste predstavnike Policijskih uprava Maribor i Murska Sobota iz Republike Slovenije, Policijske uprave Zala iz Mađarske te susjednih policijskih uprava.

Obilježavanje Dana policije u prvom je redu okrenuto prema odavanju počasti i iskazivanju zahvalnosti 755 poginulih, više od 3600 ranjenih i 31 nestalog policijskog službenika u Hrvatskoj te 15 poginulih međimurskih policajaca i dvoje nestalih.
„Ovakve trenutke moramo koristiti da se prisjetimo njih, ali i damo sve pohvale našim policajcima koji svakodnevno brinu da svi mi, naša djeca, možemo mirno spavati. Policijska uprava međimurska, jednako kao i Međimurje u cjelini je u svom poslu primjer drugima, inicijator mnogih aktivnosti i nositelj brojnih pilot projekata koji poslije postaju dio državnog sustava. Jer kažu, ako želiš vidjeti može li nešto funkcionirati na terenu, probaj u Međimurju“, rekao je župan u svom obraćanju i osvrnuo se na specifičnu situaciju koju imamo u Međimurskoj županiji, a koja uključuje činjenicu kako je dobar dio svih kaznenih djela koje počine Romi u Republici Hrvatskoj počinjeno upravo u Međimurju.
„Moram iskazati zabrinutost zbog događaja kojima smo svjedoci posljednjih mjeseci te se nadam da ćemo zajedno iznaći rješenje i sustavno početi rješavati probleme konstantnih krađa kojima kao da nema kraja. Nezadovoljstvo ljudi je veliko i s njim se svakodnevno suočavam te zato koristim ovo mjesto i trenutak da pošaljem jasnu poruku da ćemo tome stati na kraj“, objasnio je. 

Blagdan njihova zaštitnika sv. Mihovila, svim je svojim suradnicima i kolegama u prigodnom govoru poželio načelnik Gosarić te naglasio kako u svom radu PU međimurska uvijek ima podršku županije kao ravnopravnog partnera. Ujedno je sve upoznao sa stanjem sigurnosti na području Policijske uprave međimurske, s rezultatima i planovima rada te stalnim nastojanjima policijskih službenika na povećanju sigurnosti građana Međimurske županije. „Zajedničkim nastupom možemo se obraniti od svih nedaća koje nas okružuju, a preko projekata i preventivnih akcija. U svakodnevnom životu svih građana uloga policije je iznimno važna, mi smo svjesni te odgovornosti i svoj rad obavljamo na najvišem moguće nivou“, objasnio je te dodao kako je smanjen broj kaznenih djela, stanje sigurnosti zadovoljavajuće, no i da će se ubuduće okrenuti posebice rješavanju problema krađa koje je spomenuo župan te vršnjačkom nasilju i delinkventskom ponašanju.
Tijekom svečane akademije u prigodnom programu predstavili su se Đuka Čaić, zbor Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec te Plesni studio Vivona. Ujedno je tom prigodom za svoj rad zahvalnicu primio službenik postaje prometne policije PU međimurske, Mario Poljaković.

Obilježavanje Dana policije u Međimurju nastavilo se sportskim susretima “Međimurje open 2014.g.“ te polaganjem vijenaca na grobove poginulih policajaca na području Međimurske županije.

 

{gallery}2014_galerije/Rujan_2014/dan-policije{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content