Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Akcijom "Radio gorice za Katružu" prikupljeno 550 kg grožđa i 2.900 kuna

Datum objave: 29. rujna 2014.

radio gorice 10

Radio 1 i Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža“  već tradicionalno i ove godine organizirali su akciju „Radio gorice za Katružu“. Akcija je organizira s ciljem prikupljanja grožđa, mošta i novca, a  prikupljena sredstva se koriste za kupnju lijekova, plaćanje operacija i drugih pomagala za bolesne osobe s područja Međimurske županije. Akcija je provedena u subotu 27. rujna 2014. godine. Kao i svake godine humanitarna akcija predvođena aktivistima Rada 1 i Međimurske zaklade solidarnosti  „Katruža“ krenula je putem brežnog dijela Međimurja u posjet  vinogradarima. U akciji je  prikupljeno  550  kg  grožđa i mošta i  2.900,00 kuna.

 

Donacije u grožđu, moštu i novcu darovali su: Mirjana i Ivan Kregar iz Dunjkovca, Vladimir Šipek iz Nedelišća, Tina i Krešimir Grofelnik iz Varaždina,  Pero Vidović iz Čakovca, Tatjana Marciuš iz Macinca, Ivana Goricaj iz Nedelišća, Karol Germek iz Macinca, Logožar Marija i Tomislav Pintarić iz Nedelišća, Edo Zadravec iz Svetog Urbana, Ivan Lovrić iz Zagreba, Kristina Radovan iz Novog Sela Rok, Marijan Kumer iz Prhovca, Zlatko  Leček iz  Pretetinca Miro i Smiljana Špiranec iz Nedelišća, obitelj Blagus iz Macinca, obitelj Molnar iz Svetog Urbana,  Željko i Brigita Dobranić iz Slemenice, Danijela Pristav iz Svetog Urbana, obitelj Sirc iz Male Subotice,  Zoran Legac i gospodin Antolić iz Samobora i Svete Marije,  Silvestar Balažić iz Čakovca,  vinarstvo Horvat iz Svetog Urbana, Vinko Šagi iz Čakovca, Mladen Novak iz  Slakovca i Skandal bend.
Akcija je, kao i svake godine, započele  u Stanetincu kod obitelji  Dragice Čavničar, naših dragih domaćina koji nas uvijek počaste svojim domaćim likerima, vinom i pečenim jegerom, a završila kod Josipa Radeka Harija   gdje su nas počastili izvrsnim gulašom i kobasicama koje su za nas pripremili domaćin,  Marijan Mesarić i Emil Vibović.
Za dobar štimung, ples i pjesmu s vinogradarima i beračima pobrinuli su se „Skandal bend“, Noćna smjena i Josip Sanjković-Mitrica.

Akciji su se pridružili  upravitelj Zaklade, župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik Skupštine Međimurske županije  Mladen Novak,  predsjednik Upravnog odbora Zaklade Miroslav Horvat  i direktor Radija 1 Envere Muminović.
Da sve bude u najboljem redu brinuo je Miljenko Ovčar, a u tome su mu pomagali vozač  Željko Sršan – Campi  i ostali suduionici akcije:   Đurđa Varga, Antonija Kocijan, Danica Holcinger, Vanja Ovčar,  Ivo Vurušić, Vanja Haček, Dejan Panić, Dragan Kovačić Geta i Josip Vida.

Sponzori akcija bili su: Jamnica  d.d. Zagreb,  Autoprijevoz Tasa Novo Selo Rok,   Vajda d.d. Čakovec, Čakovečki mlinovi d.d. Čakovec i  Međimurska županija. Grožđe je otkupio  vinogradar i vinar Alojz Tomšić iz Železne Gore koji je učesnike akcije počastio svojim izvrsnim vinima.

Zahvaljujemo medijima koji su popratili akciju, posebno Varaždinskoj televiziji – Tomici Jakopcu i snimatelju Ivanu Šinku. Svim sponzorima, vinogradarima, beračima te učesnicima akcije  - hvala.         
                
MEĐIMURSKA ZAKLADA SOLIDARNOSTI „KATRUŽA“

{gallery}2014_galerije/Rujan_2014/Katruza-radio-gorice{/gallery}

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content