Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Pribislavcu vrhunske sportašice školarcima poželjele novu školu i dvoranu

Datum objave: 10. rujna 2014.

Hrvatski olimpijski dan u Pribislavcu 1

 

 

„Svi ste nas tako divno dočekali, vidim da volite sport i svoje uzore, učitelje, nadam se da ćete u što skorije vrijeme imati bolje uvjete za rad. Želim vam novu školu“, rekla je prilikom svog obraćanja učenicima Osnovne škole Vladimira Nazora Pribislavec Ivana Brkljačić, proslavljena hrvatska atletičarka te bivša bacačica kladiva koja je u svojoj bogatoj sportskoj karijeri čak tri puta izborila Olimpijske igre. Uz rukometašicu Klaudiju Bubalo i skijašicu Niku Fleiss, današnja direktorica Hanžekovićevog memorijala u Međimursku županiju stigla je u sklopu obilježavanja 10. rujna, Hrvatskog olimpijskog dana, sportsko-rekreativne i edukativne manifestacije koja se svake godine odvija na dan osnutka Hrvatskog olimpijskog odbora, a koju su prilikom početka nove školske godine organizirali Osnovna škola „Vladimira Nazora“ Pribislavec i Općina Pribislavec.

 

U prostorima Općine, gošće su prvo primile načelnica Općine Pribislavec Višnja Ivačić sa suradnicima, zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman i ravnatelj OŠ „Vladimira Nazora“ Pribislavec Bruno Matotek, a zamjenica je sportašicama tom prigodom zahvalila na dolasku, uručila prigodne poklone s motivima Međimurja te pozvala na skori novi susret u jednoj od najsportskijih županija u Hrvatskoj.
„Županija smo koja potpomaže svoj sport i sportaše, preko mnogih projekata i potpora, a oni nam to vraćaju vrhunskim rezultatima. Upravo su oni pravi poticaj svim mladim ljudima da se uključe u neki oblik aktivnosti, da sport postane dio kulture življenja, a to je cilj kako nas tako i Hrvatskog olimpijskog odbora koji eto već osmu godinu provodi ovaj pravi sportski dan“, dodala je zamjenica pohvalivši školarce iz Pribislavca, dok je načelnica naglasila kako rad svih sportskih udruga na području Pribislavca služi na ponos mještanima.

„Mi uvijek potičemo kretanje i uključujemo svih 3.200 mještana u sportske aktivnosti teniskog, nogometnog i odbojkaškog kluba te ribolovnog društva, dakako prema njihovim mogućnostima. No iako naglasak stavljamo na bavljenje sportom kod djece, teško ih je uključiti jer nemamo za to adekvatne uvjete“, objasnila je, aludirajući na činjenicu kako se nastava odvija u dvorcu Feštetić koji nije primjeren za učenike, a ni bilo kakva događanja.
Bivša rukometna reprezentativka, danas direktorica RK Lokomotive, Klaudija Bubalo ukazala je na veliki problem u Hrvatskoj i istaknula statistiku prema kojoj je svako šesto dijete pretilo, dok je trostruka olimpijka u alpskom skijanju Nika Fleiss naglasila da ne može svatko biti vrhunski sportaš, no da može biti uz hrvatski sport koji je bez premca najbolja izvozna grana RH.

Sportašice su prigodnim programom učenici, predvođeni ravnateljem i profesoricom tjelesne i zdravstvene kulture Željkom Ivačić, dočekali u Društvenom domu u Pribislavcu gdje su održali poučno predavanje o olimpijskom pokretu i njegovom značaju u svijetu. „Mislim da smo ovime pokazali da svojom upornošću i zalaganjem zaista ova djeca zaslužuju najbolje uvjete, u vidu održavanja nastave i uključivanja u sportske aktivnosti“, rekao je tom prigodom ravnatelj Matotek. 
HOO je inače ovaj program pokrenuo s ciljem ukazivanja na važnost sporta u svakodnevnom životu i podizanja svijesti o potrebi redovnog bavljenja tjelesnim aktivnostima. 10. rujna u isti se uključuju vrtići, osnovne i srednje škole te fakulteti, kao i udruge sportske rekreacije i mnogi građani, a u sedam godina u projektu je sudjelovalo preko 790 tisuća hrvatskih građana svih životnih dobi. Proslavu sporta i olimpizma označuju bijela majica kao simbol prijateljstva te pet isprepletenih krugova koji simboliziraju jedinstvo pet kontinenata i univerzalnost olimpizma.

{gallery}2014_galerije/Rujan_2014/olimpijski_dan{/gallery}

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content