Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Novi gvardijan župe svetog Nikole biskupa ugostio županijske čelnike

Datum objave: 9. rujna 2014.

DSC 0508

Nešto manje od mjesec dana nakon što je imenovan gvardijanom čakovečkog Franjevačkog samostana i župnikom župe svetog Nikole biskupa u Čakovcu, fra Željko Železnjak susreo se u čakovečkoj crkvi s županijskim čelnicima. U posjet su mu stigli župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenicima Sandrom Herman i Zoranom Vidovićem koji su mu tom prigodom čestitali na dolasku, zaželjeli puno sreće i donijeli prigodne poklone u vidu međimurskih suvenira, dok se gvardijana posebno dojmila svetomarska čipka.

Fra Željko Železnjak, rodom iz Strahoninca, izrazio je sreću i zadovoljstvo što je dobio priliku vratiti se u svoj rodni kraj, nakon što je bio gvardijan u Našicama te do 2014. godine i provincijalni ministar Hrvatske franjevačke provincije svetih Ćirila i Metoda u Zagrebu.
„Sretan sam što sam se vratio u Međimurje i što ste me tako lijepo primili. Hvala županu na inicijativi da održimo ovaj sastanak, nastojat ću u svom djelovanju nastaviti sve ono što je bilo dobro u radu gvardijana Stanka Belobrajdića. Planirat ćemo ujedno nove projekte i s molbama se javiti županiji kako bi naši vjernici bili bezbrižni u naviještanju Riječi nade, ljubavi i života u župi Sv. Nikole biskupa u Čakovcu“, rekao je fra Željko, predstavivši pritom fra Josipa, fra Anđelka i fra Josipa kao svoju braću koja će mu pomoći da što lakše savlada prepreke koje mu postavlja nova služba.

„Svaka nova struktura ima nove izazove i projekte, ne sumnjam kako će i ova svoje uspješno okončati te pritom biti potpora životnom i duhovnom rastu svake Međimurke i Međimurca. Dakako Međimurska županija i dalje računa na uspješnu međusobnu suradnju, kakvu imamo sa svim župama, imajući na umu pritom jedan prijateljski odnos. Evo već 8. listopada zajednički ćemo obilježiti Dan neovisnosti misom i polaganjem vijenaca“, rekao je međimurski župan.
Jedan od važnijih projekata vezan uz čakovečku župu, ali i županiju, složili su se gvardijan i župan, svakako je opsežna obnova oltara u crkvi koja je krenula 2007. godine, vrijedna oko 4 milijuna kuna, a koja bi se trebala zaključiti tijekom blagdana Gospe od Anđela – Porcijunkulovog 2015., kada bi se oltar mogao postaviti i posvetiti. Na kraju sastanka, gvardijan je osvrčući se na početak nove školske godine pohvalio županov visoki nivo osjetljivosti u današnjim teškim vremenima, posebice kada je riječ o ulaganju u mlade i obrazovanje uvođenjem modela besplatnih udžbenika i prijevoza.

{gallery}2014_galerije/Rujan_2014/posjet-zupana-gvardijanu{/gallery}

Djeca iz Međimurja učit će u Newtonovim sobama u Centru LORI, zahvaljujući sporazumu Međimurske županije i Ludbrega
Stotinu darovitih informatičara i IT stručnjaka u Međimurju  okupila Zimska škola informatike
Danas je rođendan Muzeja Međimurja Čakovec, čuvara kulturno-povijesnog blaga našega kraja
Međimurska županija podržava daljnje aktivnosti Centra za pomoć u kući, osnažujući podršku starijim i nemoćnim sugrađanima
Župan Matija Posavec čestitao europskom viceprvaku i najboljem junioru svijeta Svenu Strahiji
Objavljen poziv za turističke manifestacije i dodijeljeni certifikati za postignuća u održivom turizmu
RJEŠENJE o potrebi postupka prethodne ocjene prihvatljivnosti zahvata za ekološku mrežu - Pošumljavanje Donja Dubrava
Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu dara u naravi u obliku poklon bona hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata s područja MŽ
JAVNI NATJEČAJ za sufinanciranje programa i projekata udruga u području zaštite prava potrošača, zdravstvene i socijalne zaštite, brige o djeci i mladima te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva u 2024.
Međimurska županija objavila Javni natječaj za su/financiranje programa i projekata udruga koji su od interesa za Međimursku županiju u području zaštite prava potrošača, zdravstvene i socijalne zaštite, brige o djeci i mladima te ljudskih prava, demokratizacije i razvoja civilnog društva u 2024. godini
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content