Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Natjecanje EU za mlade prevoditelje u školama

Datum objave: 9. rujna 2014.

EKlogo hr

Počevši od 1. rujna srednje škole mogu se prijaviti za sudjelovanje u natjecanju Juvenes Translatores, godišnjem natjecanju EU-a za mlade prevoditelje.

Registracijsko razdoblje traje do 20. listopada, a elektronički prijavni obrazac dostupan je na svim službenim jezicima EU-a. Sudjelovati može ukupno 751 škola iz svih država članica EU-a. Škole mogu prijaviti sve učenike rođene 1997. godine, neovisno o državljanstvu (dva do pet učenika po školi). Natjecanje će se održati 27. studenog, istodobno u svim odabranim školama.

Učenici će prevoditi jednu stranicu teksta s jednog službenog jezika EU-a na drugi, što znači da su u načelu moguće 552 kombinacije službenih jezika EU-a. Tema ovogodišnjih tekstova bit će "europski identitet". Nakon natjecanja prevoditelji iz Europske komisije ocijenit će tekstove i odabrati po jednog pobjednika iz svake zemlje. Pobjednici će u travnju 2015. biti pozvani u Bruxelles na dodjelu nagrada.

Prijave su moguće putem Web stranice: http://ec.europa.eu/translatores/index_hr.htm


Izvor: europski-fondovi.eu

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content