1.7 °C
1024.0 hPa
81 %

BOGRAČFEST 2014 LENDAVA

Datum objave: 5. rujna 2014.

IMG 1388

Svečano otvaranje dvodnevne priredbe Bogračfest započelo je prekrasnim koncertom Ane Rucner u lendavskoj koncertnoj i kazališnoj dvorani.

 


Osim vrhunskih glazbenih užitaka,Ana Rucner kao promotorica hrvatskog turizma pružila je svojim nastupom i video spotovima vizualni doživljaj i vrhunsku predstavljanje Hrvatske i njezinih turističkih bisera.

Nakon koncerta organizirana je svečana protokolarna večera u novootvorenom lendavskom restoranu Bella Venecija za visoke goste koji su predstavljali Mađarsku,Hrvatsku i Slovensku delegaciju.

Bogračfest započinje budnicom puhačkog orkestra,koji več u jutarnjim satima poziva lendavčane na Glavnu ulicu na kojuj se održavaju posljednje pripreme za prihvat kuharskih ekipa i brojnih gostiju.

Isto vremeno u Gradskoj viječnici započela je Međunarodna razvojna konferencija »Budučnost je u turizmu«na kojoj su sudjelovali predstavnici glavnih gradova:Zagreba,Ljubljane i Budimpešte koji su predstavili svoje viđenje budučnosti turizma,te predstavnici regija:Međimurje,Pomurje,Zala i Koruška,koji su predstavili turističke produkte.

Međimurje je krasno predstavio Josip Mikec Voditelj TZ Štrigova sa turističkim produktom-Vinski festival Urbanovo. U auli kulturnog doma su se predstavile Turističke zajednice spomenutih Glavnih gradova i regija. Hrvatski turizam su predstavile TZ Međimurske županije,TZ Varaždinske županije,TZ Grada Zagreba i Hrvaška turistična skupnost iz Ljubljane.

Oko podneva preko stotinu takmičarskih kuharskih ekipa zauzelo je svoje mjesto na glavnoj lendavskoj ulici da bi istovremeno započele pripreme i samo kuhanje bograča. Več pristigli posjetioci imali su prilike vidjeti prekrasno uređene štandove, konzumirati degustacijske ponuđene proizvode,za dobro raspoloženje pobrinuo se je ulični radio sa svojim programom u kojem se je izmjenjivalo pet radiskih postaja. Radio 105. Selnica u interesantnom programu zabavljao je prisutne glazbenim izvedbama Ivana Mezge,Nano Prše i bandistima Skandalbenda program je vodio Dejan Buvač.
Od 101 kuharskih ekipa desetak je bilo Hrvatskih:Međimurska županija,Varaždinska županija,Grad Prelog,Grad Mursko Središče,Grad Čakovec,Grad Đurđevac,Općina Podturen,Općina Sv.Martin Na Muri,Firma BAT,Radio 105,Hrvatsko kulturno društvo Pomurje. Svi su bili smješteni u »Međimurskoj ulic«za poziv ekipama,domačinstvo i dobru zabavu pobrinulo se je HKD Pomurje koji su organizirali dolazak tamburaša KUD Sv. Martin na Muri,Skandalbenda i tamburaša HKD Pomurje.

U posljepodnevnim satima ulice Lendave bile su pretjesne za preko 12.000 posjetioca koji su sepomješali sa mirisom bograča, dimom koji je dolazio ispod kotliča i raznim glazbenim i zabavnim ponudama.

Nakon uzimanja uzorka sljedilo je svečano proglašenje pobjednika i veličanstveni vatromet.


Program bogračfesta preselio se je ispred glavne pozornice te velikog šatora Hotela Lipa gdje je započela velka zabava sa grupom Blu- planet koja je trajala do jutra.

Tekst Đanino Kutnjak

 

{gallery}2014_galerije/Rujan_2014/Bogračfest{/gallery}

POZIV na uvid ELABORAT GOSPODARENJA OTPADOM - AB METAL PROMET d.o.o. Belica
Međimurski vrtićanci i školarci imat će priliku od najranije dobi istraživati i promišljati o STEM-u kroz europski projekt vrijedan 3 milijuna kuna
PLAN UPISA u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2022./2023.
Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za ponedjeljak, 17. siječnja 2022.
Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za nedjelju, 16. siječnja 2022. - Danas u Međimurju 216 pozitivnih nalaza, tijekom vikenda cijepljeno 245 osoba
Posljednji ispraćaj dugogodišnjeg načelnika Općine Orehovica i županijskog vijećnika Franje Bukala
Odavanjem počasti poginulim i nestalim braniteljima Međimurje obilježilo 30 godina od međunarodnog priznanja Republike Hrvatske
Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za subotu, 15. siječnja 2022. - Danas cijepljenje bez najave do 13:30 sati u Zavodu za javno zdravstvo MŽ i trijaži Županijske bolnice Čakovec
Nove vesele učionice za početak drugog polugodišta u Osnovnoj školi Štrigova
Dnevno izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za petak, 14. siječnja 2022. - Sutra cijepljenje bez najave od 9 do 13:30 sati u Zavodu za javno zdravstvo MŽ i trijaži Županijske bolnice Čakovec
homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content