Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Posavec i Vidović sudjelovali na međunarodnoj razvojnoj konferenciji u Lendavi

Datum objave: 2. rujna 2014.

konferencija-lendava 4

U petak 29. kolovoza pod počasnim pokroviteljstvom bivšeg slovenskog predsjednika Danila Turka u Lendavi je održana Međunarodna razvojna konferencija „Budućnost je u turizmu“ na kojoj su, uz mnoge druge uzvanike, sudjelovali i župan Međimurske županije Matija Posavec i njegov zamjenik Zoran Vidović.

U uvodnom dijelu okupljenim uzvanicima su se pozdravno obratili načelnik općine Lendava Anton Balažek, kao i bivši predsjednik Republike Slovenije Danilo Turk, osvrnuvši se na temu snažnog utjecaja turizma na našu sadašnjost i budućnost.

U službenom posjetu Republici Sloveniji, a na poziv međimurskog župana, boravio je i pomoćnik ministrice vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, Hrvoje Marušić. Tom je prigodom, nakon konferencije, odrađen i zajednički sastanak uz prisustvovanje gradonačelnika Grada Mursko Središće, Dražena Srpaka. Pomoćnik ministrice te lokalni čelnici dotakli su se tema razvoja turizma i gospodarstva, kao i daljnjih koraka, za Mursko Središće ključnog problema, izgradnje zaobilaznice, a time prometnog rasterećenja samoga centra grada. Održani sastanak samo je još jedna potvrda kako Međimurje uživa podršku resornog ministarstva te se s pravom može nadati kako će uskoro na ovom prostoru biti vidljivi prvi pozitivni rezultati istog.

 

Tradicionalni Bogračfest i ove godine u Lendavi

Kao i prijašnjih godina i ovu je subotu centar Lendave bio mjesto na kojem se održavao tradicionalni Bogračfest koji je započeo budnicom puhačkog orkestra. Oko podneva preko stotinu natjecateljskih kulinarskih ekipa zauzelo je svoje mjesto na glavnoj lendavskoj ulici da bi istovremeno započele pripreme i samo kuhanje bograča. Desetak ekipa je bilo iz Hrvatske i to ekipe: Međimurske županije, Varaždinske županije, Grada Preloga, Grada Mursko Središče, Grada Čakovca, Grada Đurđevca, Općine Podturen, Općine Sv. Martin Na Muri, Firme BAT iz Čakovca, Radia 105, Hrvatskog kulturnog društva Pomurje. To je bila još jedna prilika da se u najboljem svjetlu predstavi Hrvatska, ali prvenstveno Međimurje, s obzirom da je većina ekipa bila upravo iz naše županije. Svi su bili smješteni u »Međimurskoj ulic«, a za domaćinstvo i dobru zabavu pobrinulo se HKD Pomurje, na čelu s Đaninom Kutnjakom, koji su organizirali zabavu s tamburašima KUD Sv. Martin na Muri, Skandalbenda te tamburašima HKD Pomurje. U posljepodnevnim satima ulice Lendave bile su pretijesne za preko 12.000 posjetitelja koji su uživali obilazeći mnogobrojne kulinarske ekipe te kušajući njihove specijalitete.

 

{gallery}2014_galerije/Kolovoz_2014/bogracfest{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content