Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan predstavljao Hrvatsku na međunarodnoj konferenciji zemalja srednje i istočne Europe i Kine u Pragu

Datum objave: 29. kolovoza 2014.

 

zupan-ceska 1

U četvrtak 28. 08. 2014. je u Pragu započela međunarodna konferencija „Local Leaders Meeting“ i „China Investment Forum 2014“ gdje su se u dva dana predstavili potencijali pojedinih država i regija sudionica na području gospodarstva, investicija, kulture, turizma i obrazovanja. Organizatori – češko Ministarstvo unutarnjih poslova, Tajništvo Organizacije za suradnju Kine i zemalja Srednje i Istočne Europe, te Češko-kineska komora za suradnju, organizirali su ovaj summit s ciljem povezivanja zemalja s područja srednje i istočne Europe s NR Kinom, posebice u segmentu buduće gospodarske suradnje. Samu konferenciju su otvorili predsjednik češke Vlade Bohuslav Sobotka, te potpredsjednik Vlade Narodne Republike Kine Zhang Gaoli u svečanoj dvorani Praškog dvorca, doma predsjednika Republike Češke Miloša Zemana. Među mnogobrojnim delegacijama i diplomatima kao predstavnik Republike Hrvatske na summitu je bio i župan Međimurske županije Matija Posavec koji je predstavio potencijale Hrvatske u turizmu, kulturi, ali i gospodarstvu.

 

Predstavljajući Hrvatsku onaj dio koji se tiče gospodarstva i adekvatnog odnosa prema investitorima sam predstavio upravo na primjeru Međimurja. Time su sve strane delegacije koje su bile tamo prisutne, a bile su iz 17 zemalja EU te 15 kineskih pokrajina, mogle iz prve ruke dobiti informacije o tome kako to rade Međimurci i zašto smo u ovom trenutku neka nova Hrvatska. – napomenuo je Matija Posavec te istaknuo da je poseban interes, unatoč orijentaciji prema Kini, bio od strane čeških tvrtki. Kako je istaknuo njihovo je gospodarstvo stabilno i izrazito jako, a posljednjih godina bilježe stalan gospodarski rast te su zainteresirani za daljnja širenja i povećavanja proizvodnje. Nama nije samo interes da naše proizvode možemo plasirati na tržište EU ili cijelog svijeta već i dovesti kvalitetne partnere, strane investitore jer, kako sam i sam pokazao, imamo puno toga za ponuditi. – zaključio je Posavec.

 

Na ovoj konferenciji sudjeluje više od 500 gostiju iz 15 provincija Narodne Republike Kine, te više od 500 gostiju iz zemalja Srednje i Istočne Europe i Republike Češke što je zasigurno jedna od najvećih takvih konferencija koje su se održali ove godine.

 

{gallery}2014_galerije/Kolovoz_2014/ceska{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content