Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Sve je spremno za Svjetsko prvenstvo u lovu ribe udicom na plovak

Datum objave: 27. kolovoza 2014.

SP sportski ribolov - press 2

Desetak dana uoči početka 61. Svjetskog prvenstva u lovu ribe udicom na plovak u Međimurskoj županiji, Organizacijski odbor najznačajnijeg sportskog natjecanja ove godine u Hrvatskoj, održao je konferenciju za medije. Istoj je prethodio sastanak Organizacijskog odbora Svjetskog prvenstva, na kojem je naglašeno da je sve spremno te da nadmetanje može krenuti već sutra.

Svima prisutnima tom su se prigodom obratili domaćin Darko Dania, načelnik Općine Nedelišće i jedan od suorganizatora, Zoran Pfeifer, predsjednik Organizacijskog odbora, Zoran Vidović, zamjenik međimurskog župana, Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Grada Preloga, Drago Filipašić, trener hrvatske reprezentacije, a konferenciji su prisustvovali i Dražen Srpak, gradonačelnik Grada Mursko Središće, Vladimir Sever, predsjednik Hrvatskog športskog ribolovnog saveza, Tomislav Feldhofer, tajnik Hrvatskog športskog ribolovnog saveza, te natjecatelji i treneri ekipe koja će na natjecanju braniti hrvatske boje.
Osim što su je u prvom redu pohvaljeno Međimurje kao kraj koji je objeručke prihvatio i na najvišem nivou prionuo organizaciji natjecanja u ingerenciji Hrvatskog športskog ribolovnog saveza, istaknuto je kako je svoj dolazak dosad potvrdilo 37 reprezentacija.                               

„Očekujemo da će ovdje biti između 370 do 500 natjecatelja s rezervama, što je jedan lijepi broj. Isto tako očekujemo i do 20 000 noćenja, a ako ste primijetili posljednja dva mjeseca već su svi kapaciteti u donjem Međimurju popunjeni. Dosad smo ugostili reprezentacije Italije, Poljske, Slovačke, Austrije i Mađarske“, rekao je na početku konferencije Zoran Pfeifer.
Na nivou Međimurja, organizaciju nadmetanja koje će se održati od 8. do 14. rujna, u prvom su redu preuzeli Savez sportskih ribolovnih društava Međimurja, Međimurska županija i Grad Prelog, uz suorganizaciju Općine Nedelišće, Grada Mursko Središće i drugih. Cilj je ipak okupiti što više jedinica lokalne samouprave koje će moći u tjedan dana promovirati svoje znamenitosti uz samu natjecateljsku stazu.
“Moram kao predsjednik saveza istaknuti veliko zadovoljstvo podrške županije, župana Međimurske županije Matije Posavca i svih čelnih ljudi, Grada Preloga i ostalih bližih općina, turističkih zajednica, mnogih sponzora i volontera koji će provesti organizaciju ovog najvećeg natjecanja na svijetu, uz naglasak da je lov ribe udicom na plovak ujedno i najstariji te najmasovniji“, objasnio je Vladimir Sever.
Važnost Svjetskog prvenstva u Međimurju, osim u onom sportskom aspektu, biti će svakako i po pitanju jednog iskoraka u razvoju ribolovnog turizma u kraju između Mure i Drave, ali i na području cijele Hrvatske. Osim samih natjecatelja, županija će tokom rujna ugostiti sve čelne ljude svjetskog ribolovstva i političkog svijeta. Tako će se i samo natjecanje održati pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike dr. Ive Josipovića.
„Međimurje i Hrvatska spremni su za Svjetsko ribolovno prvenstvo. Iz gospodarskog aspekta vidimo da su svi smještajni kapaciteti u Međimurju popunjeni, naravno biti će popunjeni i u određenim susjednim županijama što daje jedan pozitivni pomak u gospodarskoj susjedskoj suradnji. Međimurska županija svakako ima što za ponuditi, posebice u turističkom smislu. Uz to imamo oko 5 tisuće registriranih ribolovaca, pa ne sumnjamo kako će ovo prvenstvo dati i jedan doprinos daljnjoj popularizaciji ribolovnog sporta“, rekao je zamjenik međimurskog župana Zoran Vidović.
Svjetsko prvenstvo koje će se održati na  kanalu Hidroelektrane Donja Dubrava između Svete Marije i Donje Dubrave, apsolutno je najveća nagrada ipak svim ribolovcima za dosad postignute rezultate. Reprezentacija je spremna za domaće dokazivanje, a naglasili su da teže ulasku u top 10, uz nade za osvajanje jednog od ekipnih odličja.
Svjetsko prvenstvo kreće službenim treninzima reprezentacija 8. rujna, dok će se svečano otvaranje  održati u četvrtak, 11. rujna u gradu Prelogu. Samo natjecanje na međimurskim vodama na rasporedu je u subotu i nedjelju, 13. i 14. rujna.

 

{gallery}2014_galerije/Kolovoz_2014/ribolov-sppress{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content