Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Pribislavec

Datum objave: 24. kolovoza 2014.

pribislavec 5
U petak  je u dvorcu Kaštel održana svečana sjednica Općinskog vijeća općine Pribislavec povodom Dana Općine Pribislavec, a na kojoj su uz saborske zastupnike Sunčanu Glavak, Dragutina Glavinu i Veljka Kajtazija, kao i župana Matiju Posavca, njegovu zamjenicu Sandru Herman te predsjednika skupštine Međimurske županije Mladena Novaka bili prisutni i župan Općine Šentrupert Rupert Gole te zamjenik ministrice graditeljstva i prostornog uređenja Željko Uhlir.

Kako je istaknuto na samoj sjednici nakon jednog dosta teškog razdoblja u funkcioniranju općine Pribislavec danas izvršna i predstavnička vlast općine zajedno rade na dobrobit svih njenih mještana. “Projekti se dogovaraju, njima se zajedno upravlja, a rezultati su vidljivi na svakom koraku.“ – u svom je govoru napomenula načelnica općine Pribislavec Višnja Ivačić te se zahvalila županu Matiji Posavcu za svu podršku koju daje općinskim projektima. “Asfaltiranje prometnice u gospodarsko-stambenoj zoni C, kanalizacija koja se kao višegodišnja kapitalna investica privodi kraju, pješačko-biciklistička staza na ŽC 2018, dječja igrališta, Strategijski plan razvoja Pribislavca, sanacija krovišta i stolarije na objektu NK Polet, projektna dokumentacija zgrade nove osnovne škole... sve tu to projekti kojima se pokreće jedan novi Pribislavec, neopterećen nekim osobnim animozitetima i usmjeren prema boljoj budućnosti.“ - istaknula je načelnica.
Osim načelnice Ivačić mnogobrojnim mještanima su se obratili i predsjednik općinskog vijeća Elvis Horvat, kao i zamjenik ministrice Uhlir koji je dao otvorenu podršku projektima općine. "Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja je i ove godine poduprlo jedan od mnogih općinskih projekata te sam uvjeren da će tako biti i ubuduće." - istaknuo je Uhlir.

"Kada dođete na svečanu sjednicu u neku općinu ili grad i vidite toliko okupljenih mještana, osjetite tu pozitivnu energiju, onda znate da vlast, da načelnica radi sve za dobrobit mjesta. I to je možda najveća poruka s današnje svečane sjednice." - napomenuo je župan Posavec i istaknuo važnost projekta nove škole u Pribislavcu kao nečega o čemu se do sada puno govorilo, ali i malo radilo upravo zbog loših međuljudskih odnosa i pojedinačnih interesa. "To je sada promijenila načelnica Ivačić, koja je još jedanput pokazala da je osoba koja traži rješenja problema, a ne isprike zašto se nešto ne može odraditi." - zaključio je Posavec.

IPAK BESPLATAN PRIJEVOZ SREDNJOŠKOLACA?

No, na samoj sjednici je župan s okupljenima podijelio informaciju o kojoj se do sada u medijima puno špekuliralo. "Na današnjem sastanku u Ministarstvu obrazovanja dobio sam potvrdu da će Vlada nastaviti sufinancirati prijevoz srednjoškolaca. To je osnov da Županija nastavi provoditi svoj jedinstveni model kojim se, zahvaljujući sufinanciranju Županije i prijevoznika, omogućuje da naši srednjoškolci imaju potpuno besplatan prijevoz kao i ove godine. Time Međimurje ostaje jedina županija s ovakvim vidom nadstandarda, odnosno potpuno besplatnim prijevozom učenika u Hrvatskoj. I tako dok se u drugim županijama od strane roditelja prijevoz plaća u prosjeku 150,00 kuna mjesečno ovime se međimurskim roditeljima godišnje štedi oko 1.500,00 kuna što je u prosjeku jedan komplet udžbenika za te iste srednjoškolce pa roditeljima osiguravamo značajnu uštedu na godišnjoj razini." - izjavio je Posavec.

 

{gallery}/2014_galerije/Kolovoz_2014/pribislavec{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content