Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Župan Matija Posavec u posjetu Općini Nedelišće

Datum objave: 19. kolovoza 2014.

nedelisce-posjet 6

U službenom posjetu najvećoj općini u Međimurskoj županiji općini Nedelišće danas je boravio župan Matija Posavec. Na poziv načelnika Darka Danie župan se još jedanput osobno upoznao sa svim detaljima mnogobrojnih projekata koji se provode ili su u planu izvođenja u slijedećih godinu dana.

 

Asfaltiranje prometnica kod Sportskog parka “Trate“, rekonstrukcija mrtvačnice groblja u Nedelišću, rekonstrukcija Doma zdravlja i apoteke u Macincu, Dom kulture u Macincu kao i u Trnovcu, dogradnja zgrade DVD-a Slakovec su projekti u vrijednosti od skoro 3 milijuna kuna, a koji se polako, u potpunosti kako je planirano, privode kraju. “Ovo su projekti koji su skoro gotovi i zahvaljujem se Međimurskoj županiji na svoj pomoći, a posebice na sredstvima za Dom kulture u Macincu čime se pokazalo da župan drži do svojeg obećanja. No, dosta je toga pred nama, imamo nekolicinu kapitalnih projekata vrijednosti nekoliko desetaka milijuna kuna i svjestan sam toga da bez adekvatne podrške županije se ne bude moglo puno toga napraviti.“ – izjavio je na sastanku načelnik Darko Dania. Izgradnja Sportsko – rekreacijskog parka “Trate“, sanacija prometnica u okviru projekta Aglomeracije Čakovec, izgradnja nove osnovne škole, kao i Centra kulture, javna rasvjeta, dogradnja dječjeg vrtića i izgradnja pješačko-biciklističkih staza, sve su to projekti za koje su pripremljene sve potrebne dozvole ili su pred ishođenjem, ali teška financijska situacija i gospodarsko stanje ne ulijeva previše nade i u brzinu realizacije istih.

 

“Nova osnovna škola kao i Centar kulture u sklopu kojeg će Nedelišće dobiti svoj trg postaju strateški projekti za županiju i tu nema dvojbe. Dužnost je županije i mene kao župana iznaći rješenja kojima će ovakvi projekti dobiti zeleno svjetlo i u Zagrebu, ali jednako tako općina i načelnik moraju samostalno vršiti pritisak prema resornim ministarstvima tražeći ono što im realno i pripada. Županija će Nedelišću pomoći kada je Centar kulture u pitanju financiranjem potrebne studije izvodljivosti kao i time da će REDEA-a kao županijska razvojna agencija napraviti sve potrebno da ovako kvalitetne i društveno korisne projekte i čim prije realiziramo, kroz državna sredstva ili kroz fondove Europske unije.“ – naglasio je župan Posavec napomenuvši da projekt nove osnovne škole ima definitivan prioritet. Kako je istaknuto, projektna dokumentacija škole je u izradi te se traže izvori financiranja.

 

Po završetku sastanka župan je zajedno s načelnikom, kao i zamjenicima načelnika Ivankom Novak i Željkom Kacunom, te predsjednikom Odbora za gospodarstvo i vijećnikom Općinskog vijeća Nedelišća Vitomirom Kirićem obišao neke od navedenih projekata i trenutno aktivnih gradilišta.

 

{gallery}2014_galerije/Kolovoz_2014/nedelisce{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content