Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Čestitka župana Međimurske županije povodom blagdana Velike Gospe

Datum objave: 14. kolovoza 2014.

zupan-matija-posavec1

U povodu predstojećeg blagdana Uznesenja Blažene Djevice Marije – Velike Gospe 15. kolovoza, župan Međimurske županije Matija Posavec uputio je prigodnu čestitku svim vjernicima katoličke vjeroispovijedi u kojoj stoji:

 

"Poštovane Međimurke i Međimurci!

Danas slavimo svetkovinu Uznesenja Marijina na nebo, dan koji označuje završnicu njena zemaljskog života, u potpunosti predanog Bogu. Ujedno je to datum povodom kojeg se prisjećamo Marijine slave u društvu uskrsnulog sina Isusa. Ovaj najveći blagdan Blažene Djevice Marije uči nas načinu koji bi trebali usvojiti za mirniji prolazak kroz život – uz ljubav, nadu i dobrotu, slaveći pritom dostojanstvo žene kao simbola nježnosti i dobrote, kao nositeljice života.

Samim time Blažena Djevica Marija donosi nadu u budućnost i bolje sutra, ispunjavajući nas utjehom, ali i snagom za suočavanje s teškom svakodnevicom. Stoga se, posebice na blagdan Velike Gospe 15. kolovoza, okrećemo svojoj vjeri, pobožnosti, molitvi i pjesmi. Marijanska svetišta mnogim su vjernicima tog dana utočište, mjesta hodočašća i utjehe, gdje mogu ispuniti svoje zavjete te se približiti svjetlosti i nadi koju pruža Marijin lik.

Nerijetko je upravo taj dan prožet dobrim djelima vjernika u njenu slavu, ali i hodočasničkom pjesmom koja označava posebno poštovanje, divljenje i veselje u spomen na lik Marije, Velike Gospe. U tim trenucima od Majke Božje tražimo pomoć, mir i sigurnost, kako za sebe tako i za svoje obitelji i prijatelje.

Uz želju da se svojim molitvama približite tim vrijednostima, kao i Blaženoj Djevici Mariji te njenom prisutnošću skupite snagu za sve izazove koje donosi ljudski i kršćanski život, svim stanovnicima Međimurske županije koji danas svetkujete Uznesenje Blažene Djevice Marije kao svoj dan, želim sretan i blagoslovljen blagdan Velike Gospe.

 

ŽUPAN
Matija Posavec, mag. ing.“

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content