Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Otvaranje Dječjeg centra ZVIR već u rujnu!

Datum objave: 8. kolovoza 2014.

 

projekt-shift2

Udruga slijepih Međimurske županije u suradnji s partnerima, Međimurskom županijom i Međimurskom udrugom za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID, od lipnja 2014. godine provodi projekt „SHIFT“. Vrijednost projekta je 196.045,27 €, od čega 85% financira Europska Unija kroz Operativni program Razvoj ljudskih potencijala 2007-2013 / OP RLJP, shemu za dodjelu bespovratnih sredstava – Širenje mreže socijanih usluga u zajednici, faza II, i ugovor s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje-Uredom za financiranje i ugovaranje EU projekta. Preostalih 15%. financira Udruga slijepih Međimurske županije i njezini partneri. Projekt će se provoditi do kraja studenog 2015. godine.

Ovim projektom poboljšat će se socijalne usluge u zajednici koje omogućuju bolju ravnotežu rad-obiteljski život za obitelji s djecom s teškoćama u razvoju i povećati broj djece s teškoćama u razvoju u Međimurskoj županiji koja pohađaju odgovarajući oblik predškolskih ustanova. Kako bi djeca s teškoćama u razvoju u našoj županiji dobila odgovarajući oblik predškolskog odgoja i rehabilitacije bit će organiziran Dječji centar ZVIR i u tu svrhu uz pomoć Međimurske županije (partnera na projektu) iznajmljeni je prostor u Čakovcu na adresi J. Kozarca broj 1. Tijekom srpnja i kolovoza radi se na uređenju i adaptaciji prostora u skladu sa zahtjevima rada s djecom. Za to vrijeme naše rehabilitatorice i logopedica u prostorima Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID (partnera na projektu) već rade s djecom i njihovim roditeljima i obavljaju upoznavanje i testiranje potencijalnih korisnika usluga. Očekuje se da će igraonica za djecu s teškoćama u razvoju u Dječjem centru ZVIR otvoriti svoja vrata i primiti prve mališane u rujnu 2014.

Roditeljima djece s teškoćama u razvoju pružit će se mogućnost stručnog usavršavanja koje će povećati njihovu zapošljivost na lokalnom tržištu rada.
Nabavljena su računala na kojima će raditi rehabilitatori i logopedica u Dječjem centru ZVIR te biti vođena administracija projekta, a izrađeni su i prvi promotivni materijali (info letak projekta).
Više informacija o projektnim aktivnostima možete naći na web stranici Udruge http://www.usm.hr/ .

 

 

Voditeljica Projekta:
Irma Dračić
Tel: 040 311 955 ili 099 8405 908
E-mail: udruga-slijepih-medimurja@inet.hr ili irma@cad-ing.hr

 

Europska komisija izvršno je tijelo Europske unije.
Europsku uniju čini 28 zemalja članica koje su odlučile postupno povezivati svoja znanja, resurse i sudbine. Zajednički su, tijekom razdoblja proširenja u trajanju od 50 godina, izgradile zonu stabilnosti, demokracije i održivog razvoja, zadržavajući pritom kulturalnu raznolikost, toleranciju i osobne slobode. Europska unija posvećena je dijeljenju svojih postignuća i svojih vrijednosti sa zemljama i narodima izvan svojih granica.

Projekt se financira u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007-2013/OP RLJP, sheme za dodjelu bespovratnih sredstava – Širenje mreže socijanih usluga u zajednici, faza II.

 

Ugovorno tijelo
Hrvatski zavod za zapošljavanje
Ured za financiranje i ugovaranje EU projekata
Radnička cesta 1, Zagreb
Tel: + 385 1 5393 208
Fax: +385 1 5393 200

Projekt provodi
Udruga slijepih Međimurske županije
Kralja Tomislava 34, Čakovec
Tel.: +385 40 311 955
Fax: +385 40 310 557
Mail: udruga-slijepih-medimurja@inet.hr

 

LETAK (PDF)

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content