Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

MEĐIMURJE MEĐU PRVIMA U HRVATSKOJ IMA SVOJU DESTINACIJSKU MENADŽMENT KOMPANIJU

Datum objave: 18. srpnja 2014.

IMG 1446

“Destinacijska menadžment kompanija je suvremena forma kroz koju javni sektor, ponuđači turističkih usluga i putničke agencije ostvaruju pozitivnu sinergiju i omogućuju komercijalnu realizaciju ukupnih turističkih aktivnosti. Međimurske županija kao jedna od prvih županija u RH kreće ozbiljno u razvoj ovog koncepta i vjerujemo da već kroz godinu dvije možemo očekivati konkretnije i značajnije rezultate.“

– rekla je zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman na jučerašnjoj konferenciji za novinare Vijeća Turističke zajednice Međimurske županije koja se održala u OPG Vinariji Knehtl-Medenjak. Naime, tom prilikom je predstavljena destinacijska menadžment kompanija izabrana javnim pozivom za Međimursku županija koja će upravljati komercijalnim dijelom portala Visit Međimurje (www.visitmedimurje.com) što uključuje odgovaranje na upite zainteresiranih kupaca/turista, kreiranje turističkih paketa i promociju portala u suradnji s TZMŽ-om, kreiranje i prodaju na domaćem i inozemnom tržištu turističkih paketa koji najmanje u 90% sadržaja uključuju ponuđače turističkih usluga, turističke atrakcije i različita događanja iz Međimurske županije, organizacija prihvata i informiranja gostiju u Međimurskoj županiji (receptivne aktivnosti), promoviranje Međimurja kao turističke destinacije u vlastitim promotivnim alatima (brošure, web, društvene mreže, oglašavanje, prezentacije… te brigu o turističkim proizvodima koje kreira sustav turističkih zajednica samostalno i u suradnji s menadžment kompanijom. Riječ je o putničkoj agenciji Etno art travel, Malo selo d.o.o. koji imaju dugogodišnje iskustvo u radu u turizmu, ali i koji su jedini mogli, u ovom trenutku, zadovoljiti sve oštre kriterije koJI su se pred njih stavili.

 

Da podsjetimo, u ožujku ove godine TZMŽ je raspisao javni poziv kojim se pokrenuo postupak izbora DMC-a, a jučer je potpisan ugovor kojim se jasno definiraju odnosi po tom pitanju. Ovime se nikome ne daje eksluzivnost i prednost, a sam ugovor, iako je četverogodišnji, revidirati će se svaku godinu. “Zadatak javnog sektora (TZMŽ, TZ općina i gradova, županija) je unapređivanje javne turističke infrastrukture, razvoj novih inovativnih turističkih proizvoda i poticanje gospodarskih subjekata na turističke komercijalne projekte.“ - naglasio je predsjednik Turističkog vijeća i župan Međimurske županije Matija Posavec te nastavio da privatni sektor treba ulagati u razvoj turističkih kapaciteta od smještaja, ugostiteljstva i različitih turistički zanimljivih aktivnosti. S druge strane, uloga putničkih agencija u tom procesu je izuzetno važna kao bi se rezultati rada javnog sektora i ponuđača turističkih usluga oplodila na tržištu kroz jednostavne ili složene turističke proizvode (paket aranžmane, izlete i sl.). Tom je prilikom župan Posavec ujedno iznio podatke o dodijeljenim sredstvima Hrvatske turističke zajednice međimurskim projektima u 2014. godini.

 

Više nego ikad - novih 2,2 milijuna kuna međimurskim turističkim projektima

 

“2,2 milijuna kuna koje su dodijeljeni ove godine su daleko najviše sredstava koje smo ikada dobili što je samo potvrda i kvalitetnih projekata koji su kandidirani, ali i jednako tako kvalitetne strategije razvoja turizma Međimurske županije.“ – rekao je Posavec te naglasio da je cikloturizam kao jedan od temelja budućih turističkih aktivnosti u Međimurju prepoznat i u HTZ-u te je zbog toga u Međimurje došlo po jednom projektu najviše sredstva u Hrvatskoj, 350.000,00 kuna za uređenje i označavanje sustava međimurske biciklističke mreže.

 

“Posebno mi je drago je naš rad prepoznat i od strane Međimurske županije i Turističke zajednice te sam sigurna da ćemo zajedno uspješno raditi na budućim projektima i programima. Čeka nas puno posla jer turizam i prepoznatljivost Međimurja na turističkim kartama Hrvatske i regije moramo podići na jednu višu razinu u čemu ćemo, sigurna sam, i uspjeti.“ – rekla je Tatjana Martinjaš prilikom potpisa ugovora kojim su Međimurska županija kao i međimurska Turistička zajednica pokrenuli nove trendove u turističkim aktivnostima županije i regije.

 

  {gallery}/2014_galerije/Srpanj_2014/destinacijska{/gallery}

 

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content