Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurskim općinama 550 tisuća kuna Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja

Datum objave: 16. srpnja 2014.

zupan matija-posavec

 

 

Općinama Orehovica, Goričan, Selnica, Dekanovec, Šenkovec, Strahoninec, Belica, Pribislavec, Donji Vidovec i Vratišinec, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja odobrilo je nešto više od pola milijuna kuna sredstva za financiranje projekata za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i komunalnog standarda u 2014. godini.

 

Od sveukupno primljenih 215 zahtjeva u veljači i ožujku, odobreno je njih 63 iz općina i gradova Republike Hrvatske, među kojima čak 10 iz Međimurske županije. Pod poticanjem razvoja komunalnog gospodarstva i komunalnog standarda Ministarstvo smatra sve aktivnosti koje će potaknuti ili pridonijeti boljem obavljanju određenih komunalnih djelatnosti i pružanju, odnosno isporuci komunalnih usluga (u kvalitativnom i kvantitativnom smislu), a koje će pridonijeti većoj kvaliteti življenja stanovnika na području pojedine jedinice lokalne samouprave.

 

Međimurje ima spremne projekte za svaki natječaj

 

“Još jedanput pokazujemo i dokazujemo da izjave od strane pojedinaca, a i iz nekih institucija kako nema spremnih projekata u općinama i gradovima jednostavno ne stoje. Međimurje je spremno za svaki natječaj u svakom trenutku, a ovih novih 10 projekata podržanih od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja je svakako potvrda tome.“ – napomenuo je župan Matija Posavec te zaključio da još puno očekuje upravo od ministarstva graditeljstva, a posebice na ime sredstava prikupljenih od postupaka legalizacije. “Iako su nastale određene promjene u planiranju trošenja tih sredstava, nadam se da će se trud naših službenika isplatiti, prvenstveno jer je jedan od kriterija njihove raspodjele učinkovitost u rješavanju predmeta. Međimurje je u ovom trenutku na drugom mjestu u Hrvatskoj.“ – rekao je Posavec.

Sredstva iz ovog programa, na čije se rezultate čekalo još od početka travnja ove godine, se odobravaju i doznačuju isključivo za realizaciju konkretnih projekata, kojih ponovno ne nedostaje u Međimurskoj županiji. Najveći iznos od 10 odobrenih, ići će općini Orehovica, 80 tisuća kuna za održavanje groblja, odnosno izgradnju pješačkih staza na mjesnom groblju. Pet općina za svoje će projekte primiti po 70 tisuća kuna. To su Selnica za proširenje i rekonstrukciju javne rasvjete, Šenkovec za izgradnju pješačko-biciklističke staze, Belica za izgradnju ograde te parkirališta na groblju, Pribislavec za izgradnju dječjeg igrališta, te Vratišinec za postavljanje nadstrešnice u sklopu mrtvačnice. 40 tisuća kuna općina Goričan utrošit će na održavanje i navoz nerazvrstanih cesta. Za izradu geodetskih elaborata za nerazvrstane ceste općini Donji Vidovec odobreno je 30 tisuća kuna, baš kao i Strahonincu, za izradu geodetskog projekta za stambenu zonu. Preostalih 20 tisuća kuna od ukupnog iznosa ići će na ulaganje u općinu Dekanovec, točnije nabavku traktorkosilice za održavanje javnih zelenih površina.

 

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content