Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

TURIZAM POSTAJE OKOSNICA RAZVOJA MEĐIMURJA, A NAŠA JE OBVEZA GA POTPOMAGATI

Datum objave: 9. srpnja 2014.

opg-turk 7

Danas je na imanju Seljačkog domaćinstva i vinogradarstva Vere Turk u Vučetincu na konferenciji za novinare predstavljeno pet projekata iz programa „Turističkih potpora Međimurske županije u 2013. godini“. Kako je rečeno, uz bespovratnu financijsku potporu Međimurske županije, ti su projekti danas ili dovršeni ili su pred samim završetkom, čime je Međimurje kao turistička destinacija obogaćena za pet novih turističkih proizvoda koji već aktivno sudjeluju na tržištu.

“Rebalansom proračuna u 2013. godini su osigurana sredstva za njegovu provedbu, te je nakon nekoliko godina na taj način Županija ponovno počela podupirati turističke projekte.“ – istaknuo je župan Matija Posavec. Turistička zajednica Općine Sveti Martin na Muri, Vinogradarstvo i podrumarstvo Tomšić, OPG Novak-Posavec Marija, Vera Turk, Seljačko domaćinstvo i vinogradarstvo te OPG Šardi Tatjana su bili korisnici sredstava iz prošle godine koji su do 30. lipnja trebali opravdati dodijeljenja sredstva. „Za navedenih 5 projekata bilo je traženo 472.318,00 kuna od kojih je županija odobrila 200.000 kuna, odnosno 42% traženoga. Izrazito mi je drago da se danas svi možemo uvjeriti ne samo da su novci dobro potrošeni nego i u iznimnu kvalitetu radova kao i uspješne realizacije zacrtanih ciljeva.“ – zaključio je Posavec te dodao da je turizam postao okosnica razvoja Međimurja te da je obveza županije potpomagati ga.

Također ovo je bila i prilika da se predstave i projekti koje je Hrvatska turistička zajednica odlučila popratiti financijskim sredstvima i to iz 3 programa: potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima, za projekte koji koriste ili će aplicirati za korištenje sredstava iz fondova Europske unije te za potpore događanjima. Kako je istaknula zamjenica župana Sandra Herman ukupno je odobreno 1.110.659.41 kuna odnosno 10,44% ukupno dodijeljenih sredstava. “To nikako nije nezanemariva brojka i trebamo naglasiti da je upravo najveći dio odobrenih sredstava ciljano dodijeljen projektima cikloturizma na području Međimurske županije što je samo potvrda dobrog smjera razvoja turizma u županiji.“ – naglasila je Herman. Tako je Uređivanje i označavanje sustava međimurske biciklističke mreže pojedinačno dobio najviše sredstava u Hrvatskoj i to 350.000 kuna od ukupno dodijeljenih 605.000,00 kuna za turističke zajednice na turistički nerazvijenim područjima. Manifestacija Porcijunkulovo kao i Svjetsko prvenstvo u lovu ribe udicom na plovak su dobili 65.000,00 kuna, kao potpomognuta događanja, dok je za projekte koji su se ili će se kandidirati za EU fondove odobreno 440.659,41 kuna.

 

“Ovim putem se zahvaljujem Međimurskoj županiji i županu Posavcu koji je vratio potpore koje su nam olakšale donošenje odluke o nastavku ulaganja u naše obiteljsko gospodarstvo. Svi odobreni novci za bilo koji projekt koji će se realizirati u Međimurju je samo korak naprijed i zato se nadam da će se s ovim projektom nastaviti dalje.“ – rekla je Vera Turk u ime svih dobitnika potpora u 2014. godini.

 

{gallery}2014_galerije/Srpanj_2014/turk{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content