Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Deset međimurskih obrtnika steklo status MAJSTORA

Datum objave: 28. lipnja 2014.

Na dodjeli majstorskih diploma u Obrtničkoj komori Međimurske županije 21 obrtnik je zasluženo preuzeo svoje diplome od čega je čak njih 10 iz Međimurja steklo majstorski status. Ostali su majstorski ispit polagali u našoj županiji, ali su iz drugih županija, Varaždinske i Vukovarsko – srijemske.

Naši su novi međimurski majstori redom: Slobodan Beković koji je dobio je diplomu majstora stolara, Adam Puškarić i Darjan Šopar diplome majstora kuhara, Marko Mihaljac majstora bravara, Ivan Bužić, Mario Tkalčec, Slaviša Kalšan i Bruno Vrbanec diplome majstora strojobravara dok je Marko Panić dobio diplomu majstora elektroinstalatera a Mladen Bogdan diplomu majstora soboslikara – ličioca.

Slavko Faltak, predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije zaželio im je puno posla, ali i sigurnu naplatu. Kazao je kako u obrtu različitim kalkulacijama nikad kraja. “Obrt je pun novih spoznaja, novih tehnologija, konstatno se nešto mijenja i otkrivaju novi načini proizvodnje, ali to je posao koji na žalost donosi i mnogo nesigurnosti i problema.“ – napomenuo je Faltak.

“Puno sam puta već rekao da su jedan od stupova međimurskog gospodarstva upravo obrtnici. Mnogi su i naslijedili obrte odnosno nastavljaju s obiteljskom obrtničkom tradicijom što je onda čini puno više od posla. To tada postaje način života, nešto bez čega ne možete, ne želite biti. Zato će vas županija pratiti u skladu sa svojim mogućnostima, danas su to sufinanciranje rada obrtničke komore, sajmova, sufinanciranje deficitarnih zanimanja, sutra možda i nešto više.“ – rekao je župan Matija Posavec čestitavši svim dobitnicima zasluženih diploma i zaželivši im uspjeh u budućem radu s nadom da će ipak biti za njih i njihove probleme više sluha biti i na državnoj razini.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content