Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Vlada prihvatila institucionalni okvir za korištenje EU fondova do 2020.

Datum objave: 26. lipnja 2014.

vlada logo

Vlada je u srijedu na sjednici prihvatila prijedlog zakona kojim se uspostavlja institucionalni okvir za korištenje strukturnih i kohezijskih fondova Europske unije (EU) u financijskom razdoblju od 2014. do 2020. godine, a koji predstavlja pravni temelj za dodjeljivanje funkcije pojedinim nacionalnim tijelima za upravljanje i kontrolu korištenja tih fondova.

 

Zakonskim se prijedlogom utvrđuju strateški i programski dokumenti na temelju kojih će se koristiti Europski strukturni i investicijski fondovi (ESI), kao i sustav upravljanja i kontrole za svaki od programskih dokumenata, odnosno za operativne programe, programe teritorijalne suradnje te programe za ribarstvo i ruralni razvoj.

Ovaj je zakonski prijedlog u saborsku proceduru upućen po hitnom postupku, uz obrazloženje da je njegovo donošenje nužno najkasnije u srpnju ove godine, kako bi se sredstva iz alokacija za razdoblje od 2014. do 2020. mogla početi trošiti što prije.

Izvor (slika): Vlada RH

 

 

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content