Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U NEDELIŠĆU OTVOREN 16. MEĐUNARODNI SAJAM PODUZETNIŠTVA

Datum objave: 14. lipnja 2014.

mesap 8

U petak je u Nedelišću otvoren još jedan, sada već tradicionalni 16. Međunarodni sajam poduzetništva. Ove godine su uz redovite domaće izlagače došli i brojni inozemni i to iz Slovenije, Italije i Srbije, njih gotovo 270, čime se još jedanput potvrđuje ne samo veliki interes poduzetnika i obrtnika nego i veliki značaj samog sajma kao takvog na sajmenim i gospodarskim kartama Hrvatske i šire regije.

Na otvaranju ovog trodnevnog događaja su uz domaćine načelnika Darka Daniu sa zamjenicima bili i pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Veselin Biševac, župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenicima Sandrom Herman i Zoranom Vidovićem, župan Varaždinske županije Predrag Štromar, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Darko Sobota, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, kao i mnogi ugledni gosti iz Slovenije i Srbije te načelnici mnogih međimurskih općina. Ono što je važno napomenuti je da se ove godine uz vinsku na sajam vratila i stočarska izložba i to nakon 3 godine izbivanja.

 

Nakon 3 godine na MESAP se vratila stročarska izložba

Posebno se zahvaljujem i hrvatskim braniteljima koji su pripomogli realizaciji ove izložbe jer su svima nama poklonili preko 300 sati rada, ali i županiji koja je popratila to dodatnim financijskim sredstvima. - u pozdravnom je govoru istaknuo Vitomir Kirić, direktor MESAP-a d.o.o. Istaknuo je važnost MESAP-a kao i tradiciju koju taj sajam ima posebice u kontekstu malog i srednjeg poduzetništva, kao i obrtništva.

 

MESAP je postao tradicija, ali za još kvalitetniji uzlet je potrebna pomoć i s viših razina, iz Zagreba – napomenuo je načelnik Darko Dania. Naime, MESAP d.o.o. je u 60% vlasništvu županije i 40% općine Nedelišće, ali razvoj cjelokupnog projekta će biti moguć, posebice u kontekstu gospodarske krize, samo i jedino uz adekvatnu pomoć resornih ministarstava, smatra Dania. Nadam se da će svi i izlagači i posjetitelji ostvariti svoja očekivanja od ovogodišnjeg sajma na zadovoljstvo svih. – zaključio je Dania. U zajedništvu možemo učiniti sve, a izgubljeno vrijeme više ne možemo vratiti, ali možemo raditi dogovore za našu bolju budućnost. – zaključio je u svom govoru predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec izrazivši svoje zadovoljstvo radom i odnosom lokalnih i regionalnih čelnika prema obrtništvu, kao i onom malom i srednjem poduzetništvu. U ovakvim trenutcima je upravo zajedništvo ključ uspjeha i zato podržavam inicijative poput gospodarske diplomacije. Zato je neizmjerno važna veza Vlade i nas kao predstavnika gospodarstva. – izjavio je Ranogajec posebno zahvalivši županu Matiji Posavcu na svemu što radi za međimurske obrtnike.

 

MESAP može i sigurno će profitirati upravo u kontekstu ulaska Hrvatske u EU. Međimurje je to već napravilo jer jedino za Međimursku županiju možemo govoriti da je uspjela povećati svoj izvoz u posljednjih godinu dana od čega 88% u zemlje zapadne Europe, tj. Europske unije. – napomenuo je župan Posavec rekavši i da se MESAP se među obrtnicima i poduzetnicima etablirao kao nezaobilazno mjesto prezentacije proizvoda, usluga, poduzetničkih ideja, kao prostor gdje mogu razmijeniti iskustva, sklopiti novi poslovi. A upravo je to cilj.– rekao je Posavec te zaželio svima poslovni uspjeh, ali i dobru zabavu.

 

Sam je sajam tradicionalno otvoren puštanjem golubova, nakon kojeg su podijeljene i nagrade najuspješnijim vinarima s Mesapovog ocijenjivanja vina. Podsjećamo da je 16. Međunarodni sajam poduzetništva otvoren do nedjelje 15. 06. te pozivamo sve da se priključe još jednom sajmovanju u Nedelišću. Ulaznica za sajam je 15 kuna.

 

{gallery}2014_galerije/Lipanj_2014/mesap{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content