Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Podijeljene nagrade djeci i učenicima pobjednicima na natječaju na temu "Katastrofa i snage zaštite i spašavanja u katastrofama"

Datum objave: 12. lipnja 2014.

natjecaj nas

Već tradicionalno povodom dana Civilne zaštite, Državna uprava za zaštitu i spašavanje Područni ured Čakovec raspisao je natječaj za djecu predškolske dobi te učenike osnovnih i srednjih škola na temu "Katastrofa i snage zaštite i spašavanja u katastrofama". Prijavilo se 7 vrtića, 12 osnovnih i po dvije područne i srednje škole, a u četvrtak su u prostorima Međimurske županije najboljima podijeljena priznanja i nagrade.

"Zadovoljan sam što je toliko vrtića i škola sudjelovalo u ovom natječaju, jer to svjedoči i visokoj svijesti djece, mladih, odgojiteljica, učiteljica i učitelja o važnosti uloge Civilne zaštite i snaga zaštite i spašavanja.", rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec i nastavio da "je to važno jer to nije dio nastavnog kurikuluma za osnovne i srednje škole, pa se učenici crtanjem, pisanjem ili fotografiranjem dodatno upoznaju s potencijalnim opasnostima koje nas mogu zadesiti." Župan je pohvalio i dobru organiziranost naših žurnih službi, zahvaljujući kojima se možemo osjećati sigurnijima.

Načelnik Stožera zaštite i spašavanja i zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović, naglasio je da su naše snage među najboljima su i najspremnijima u zemlji, a zahvaljujući stalnom educiranju djece i mladih, svijest o značaju pravodobne reakcije u slučaju katastrofa je visoka. Iako u posljednjih godinu dana nismo imali veće prirodne nepogodne, iskustva iz Pušćina 2012.-te, ali i najnovije poplave u Slavoniji, govore nam da je budnost itekako potrebna.

Pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Ladislav Söke detaljnije je objasnio propozicije natječaja te što se na njima tražilo. Kako je kazao, ukupno je pristiglo 219 likovnih radova, 16 literarnih te 4 foto rada.

U kategoriji likovni radovi starijih predškolaca, 3. mjesto osvojila je Klara Hajdarović iz Dječjeg vrtića „Vrapčić“ iz Šenkovca, s mentoricama Ružicom Benčić i Ksenijom Bubek. Drugi je bio grupni rad Hane Krištofić, Klare Fučec, Mihaela Željeznka, Matije Janušića, Lee Tomašić, Nina Bernat-Bonetić, Ria Škvorc i Ania Čalopa iz Dječjeg vrtića "Bambi iz Čakovca, s mentoricama Ivanom Pečarko i Rianom Tkalčec. Najbolji rad bio je onaj Eve Kovač iz Dječjeg vrtića„Jelenko“ iz Domašinca, s mentoricama Helenom Fajić i Barbara Halić.

U kategoriji likovni radovi od 1. do 4. razreda osnovnih škola, 3. mjesto osvojio je Erik Slamek iz OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec, s mentoricom Ladislavom Šestak-Horvat, druga najbolja bila je Vanja Žganec, također iz OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec, s mentoricom Ladislavom Šestak-Horvat , dok je 1. mjesto osvojio Vito Begović iz OŠ Goričan s mentoricom Natašom Nenadović.

U kategoriji likovni radovi od 5. do 8. razreda osnovnih škola, 3. mjesto osvojila je Ana Krleža iz OŠ „ Tomaša Goričanca“ Mala Subotica, s mentoricom Ružom Hajdinjak, drugi je bio Juraj Srpak iz OŠ Hodošan, s mentorom Nenadom Kipkeom, dok je najbolja bila njegova školska kolegica Nina Dominić, također s istim mentorom.

U kategoriji literarni radovi za učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola, 3. mjesto zauzeo je Jan Špiclin iz OŠ Nedelišće, PŠ Pušćine, s mentoricom Bernardicom Posel. Drugi najbolji tekst u ovoj kategoriji napisala je Ana Marčec iz OŠ „ Tomaša Goričanca“ Mala Subotica, s mentoricom Ljiljanom Rinkovec, dok je najbolja bila Lea Carović iz OŠ Belica, PŠ Gardinovec, s mentoricom Gordanom Turk.

U kategoriji literarni radovi za učenike od 5. do 8 razreda osnovnih škola, 3. najbolji rad bio je onaj Davida Kermana iz OŠ Gornji Mihaljevec, s mentoricom Lidijom Novak Levatić, drugi je bio rad Matee Kraljić iz OŠ Gornji Mihaljevec, s istom mentoricom. Iz ove škole dolazi i Elena Krčan koja je, također s istom mentoricom napisala najbolji literarni rad na temu zaštite i spašavanja.

Foto radove poslali su iz dvije srednje škole. 3. mjesto osvojila je Eva Lisjak iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, s mentoricom Karmen Farkaš, druga je bila Franka Krnjoul iz Ekonomske i trgovačka škola Čakovec, s mentoricom Dijanom Fric, a najbolji foto rad djelo je Ivane Klarić iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, s mentoricom Karmen Farkaš.

Kao i svake godine dosad, naši učenici sudjelovali su i na natječaju koji je raspisala Uprava Republike Slovenije za zaštitu i spašavanje, Ispostava Murska Sobota, na temu „Prirodne i druge nesreće – VODA“. Treće mjesto u kategoriji od 1. do 3. razreda osvojila je Luna-Marija Novak iz OŠ Strahoninec, s mentoricom Sanjom Hozmec, druga je bio Nikola Mustač iz OŠ Sveta Marija, s mentoricom Marijom Bobić, dok je prvo mjesto osvojila LEA LEHKEC iz OŠ Strahoninec, s mentorom Jadrankom Škvorc. U kategoriji 3. do 6. razreda, treća najbolja bila je Eva Marciuš iz OŠ Strahoninec, s mentoricom Ksenijom Meglić, druga je bila Zara Trupković, također iz OŠ Strahoninec, s mentoricom Ksenijom Meglić, dok je najbolji na slovenskom natječaju bio Alen Jakupec – Strbad iz OŠ Draškovec, s mentoricom Gabrijelom Binder.

 

Posebna priznanja primili su i mentori.

 

{gallery}2014_galerije/Lipanj_2014/Natjecaj{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content