Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

ŽUPANIJA POTPISALA SPORAZUM O SUFINANCIRANJU IZGRADNJE DVORANE OŠ I.G. KOVAČIĆA U SVETOM JURAJU NA BREGU

Datum objave: 11. lipnja 2014.

dvorana-sjnb 4

Nakon 8 godina od izdavanja građevinske dozvole i 4 godine od početka radova danas su župan Međimurske županije Matija Posavec i načelnik općine Sveti Juraj na Bregu Anđelko Nagrajsalović potpisali sporazum kojim se realizira najavljivano sufinanciranje od strane županije u izgradnji dvorane OŠ I.G. Kovačića, a u vrijednosti od ukupno 500.000,00 kuna. Nakon brojnih poteškoća koje prate ovaj projekt čini se da novi izvođači uspijevaju u namjeri da se objekt završi do početka nove školske godine. – napomenuo je župan Posavec naglasivši da se ovim objektom vremena održavanja nastave u hodnicima ili u improviziranoj dvorani u jednoj od učionica bacaju u zaborav.

Posao rade domaći ljudi, domaće firme i to mora biti formula jer samo tako ćemo moći očuvati radna mjesta. – zaključio je Posavec.

 

Napokon projekt privodimo kraju

Načelnik Nagrajsalović je u svom obraćanju napomenuo da se neće osvrtati na sve ono što je bilo prije jer to se vrijeme više ne može vratiti. Ono što je najbitnije je da radove privodimo kraju i zato se zahvaljujem županu na pomoći i dotaciji od 500.000,00 kuna koje će nam uvelike olakšati financijsku konstrukciju. Da podsjetimo u trenutku kada je Fenix d.o.o., prijašnji izvođač radova, prestao s radovima zbog nedostatka novca općina Sveti Juraj na Bregu je preuzela investiciju na sebe te uzela kreditno zaduženje u visini od 3 milijuna kuna. Razliku do 5,7 milijuna kuna koliko vrijede preostali radovi, su preuzeli Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije te Međimurska županija. S obzirom da je Fenixu već isplaćeno na ime obavljenog rada oko 8 milijuna kuna, ukupna se vrijednost time svih radova popela s planiranih 12 na 13,7 milijuna kuna. Da, to je nešto veći iznos nego je prvotno bilo planirano, ali znam da je to razlika koju je prijašnji izvođač kroz ponuđenu cijenu jednostavno skrio te time dao ponudu koja se na kraju pokazala neodrživom.

 

Prema dostupnim informacijama rok za obavljanje radova je 21. srpnja, čime realno ostaje mjesec dana vremena za rješavanje potrebne papirologije čime će i službeno objekt kao takav moći biti otvoren.

 

{gallery}2014_galerije/Lipanj_2014/dvorana-sjnb{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content