Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

SVEČANO POTPISAN UGOVOR O SUORGANIZACIJI SVJETSKOG PRVENSTVA U RUKOMETU ZA JUNIORKE

Datum objave: 11. lipnja 2014.

rukomet 5

U srijedu (11.06.2014.) je u Maloj vijećnici Međimurske županije između Hrvatskog rukometnog saveza i Međimurske županije potpisan ugovor o suorganizaciji Svjetskog prvenstva u rukometu za juniorke koji će se održati u terminu od 28. lipnja do 13. srpnja 2014. godine u dvorani GOC-a u Čakovcu. 

 

Iako je malo duže trajala odluka ipak smo se uspjeli usuglasiti te će županija pomoći u organizaciji ovog projekta, a podržali smo ga iz nekoliko razloga. Prvenstveno zbog tradicije rukometa u Međimurju koja nije zanemariva, ali i zbog toga jer se jače pozicioniramo kao županija koja je sposobna organizirati takve sportske manifestacije, koja k tome nije jedina ove godine jer imamo i Svjetsko ribolovno prvenstvo kao i sada već tradicionalna natjecanja u speedwayu koja su internacionalno praćena. A sve to skupa je ključno u svrhu povećanja broja noćenja u Međimurju, povećanju popunjenosti naših turističkih kapaciteta jednako kao i potencijalnoj povećanoj potrošnji koju ovakav događaj može donijeti. – napomenuo je župan Posavec u svom izlaganju.

Skupina D koja se igra u Čakovcu je sastavljena od respektabilnih momčadi, barem nacionalnih imena poput Rusije, Kine, ali i Brazila, Tunisa, Slovenije i Rumunjske koje bi trebale jamčiti dobar i kvalitetan rukomet. Upravo zbog toga je i župan iskazao nadu da će i publika doći i popratiti takve sportske događaje.

 

Ovaj sporazum kojeg danas potpisujemo je samo nastavak jedne odlične suradnje koju Hrvatski rukometni savez i Međimurje njeguju već dugi niz godina. Rukomet je sve samo ne nepoznanica u Međimurju i upravo zato nam je i bila želja da Međimurje i Čakovec dobiju još jedanput svjetsku smotru rukometašica. – rekao je glavni tajnik Hrvatskog rukometnog saveza Damir Poljak. Kako je sam istaknuo ovo je veliki događaj koji će ne samo donijeti turistički potencijal već pokazati i sportsku snagu rukometne Hrvatske.

 

Osim u Čakovcu, Svjetsko rukometno prvenstvo za juniorke još se igra u Zagrebu, Dugom Selu i Koprivnici.

 

{gallery}2014_galerije/Lipanj_2014/rukomet{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content