Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Programom "Ponudimo više" do poboljšanja uvjeta života osoba s invaliditetom

Datum objave: 11. lipnja 2014.

ponudimovise nas

Preko 180 korisnika, brojne radionice, pomoć u kući osobama s invaliditetom, autobusni prijevoz korisnika, kvalitetan poludnevni boravak, neki su od rezultata programa "Ponudimo više", koji se u proteklih tri godine provodio na području Međimurske županije.

Projekt vrijedan milijun i 200 tisuća kuna osmislila je Udruga distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida iz Čakovca u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Čakovec i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područnim uredom Čakovec. Ovog utorka u Scheierovoj zgradi u Čakovcu održana je završna konferencija, no program se, pod nazivom "Ponudimo još više" nastavlja.

Kako je u prezentaciji ostvarenoga naglasila voditeljica programa Lea Kovačić, glavni cilj ovog projekta bila je prevencija institucionalizacije odraslih osoba s tjelesnim invaliditetom, odnosno postizanje njihove socijalizacije te dugoročno stvaranje mreže usluga za osobe s invaliditetom na području Međimurske županije. U sklopu projekta organiziran je poludnevni boravak s radnom terapijom i slobodnim druženjem, sportsko-rekreativne aktivnosti, pomoć u kući, prijevoz korisnika te što je najvažnije, povećanje potencijala osoba s invaliditetom za uključivanje u tržište rada.

Izuzetno je naime važno da se osobe s invaliditetom ne osjećaju zanemareno te isključeno iz društvenih tokova, što najčešće rezultira njihovim odlaskom u domove i slične ustanove. Ovakvi projekti pomažu njihovoj socijalizaciji i zapošljavanju.

Ravnateljica Centra za socijalnu skrb Čakovec Antonija Canjuga i predstavnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Blaženka Dasović, također su govorile o provedbi projekta, ali i naglasile važnost udruga civilnog društva za podizanje kvalitete života i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Pozdravljajući okupljene, zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, posebno se zahvalila svima onima koji su pridonijeli da program bude uspješan. "Međimurska županija ima mnogo uspješnih udruga, no ovo društvo jedno je od najaktivnijih. Znam da vaš uspjeh počiva i na entuzijazmu i voluntarizmu vaših članova i podupiratelja, a taj uložen trud i rad nitko ne može platiti.", rekla je zamjenica Herman.

Projekt je financiralo Ministarstvo socijalne politike i mladih, a to će raditi i u budućnosti, na žalost u manjem iznosu nego ranije.

 

{gallery}2014_galerije/Lipanj_2014/Ponudimovise{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content