Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

PREDSTAVNICI MEĐIMURSKE ŽUPANIJE SUDJELOVALI SU KONFERENCIJI O IZRADI ZAJEDNIČKOG PLANA ZA SLUČAJ KATASTROFE

Datum objave: 9. lipnja 2014.

dravis3

U četvrtak 22. 05. 2014. godine u Koprivnici, u organizaciji Koprivničko-križevačke županije održana je konferencija o izradi regionalnog plana za slučaj katastrofe (Elaboration of regional havaria draft plan). Ispred Međimurske županije Konferenciji su nazočili Zoran Vidović, zamjenik župana i Alan Resman, stručni suradnik za zaštitu i spašavanje, te Mladen Krhač, načelnik Centra 112 u Područnom uredu za zaštitu i spašavanje Čakovec.

 

Konferencija je organizirana u sklopu projekta DRAVIS 3 čija je svrha jačanje i teritorijalno proširenje prekogranične Mađarsko-Hrvatske suradnje u zajedničkom planiranju upravljanja katastrofama.

Nakon pozdravne riječi voditeljice projekta u Koprivničko-križevačkoj županiji Snježane Babok Grgić, gostima se obratio župan Darko Koren koji je istaknuo važnost ovakvih projekata, jer nikada ne možemo znati kada će nastupiti krizno razdoblje, a bez dobre pripreme posljedice mogu biti katastrofalne.

 

Predavači na konferenciji su bili:

o Nikoletta Sajgo (Nacionalna udruga za radijsku signalizaciju i infokomunikaciju Republike Mađarske),
o Zlatko Filipović (Zavod za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije),
o Goran Pakasin (HEP)
o Istvan Dobos (Centar za upravljanje katastrofama Županije Zala)
o Damir Ruk (Koprivničke vode d.o.o.)
o Stjepan Behin (Koprivničko-križevačka županija)

 

Na kraju je naglašeno da će Koprivničko-križevačka županija, u sklopu ovog projekta, biti domaćin radionice sredinom lipnja i zajedničke vježbe koja će se održati početkom srpnja.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content