Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

I OVE GODINE KRALJEVE TREŠNJE U KRALJEVOM VRTU

Datum objave: 6. lipnja 2014.

kraljeve-tresnje 8

Muzej Međimurja Čakovec je i ove će godine u prostoru Memorijalne zbirke Ladislava Kralja Međimurca u Čakovcu organizirao tradicionalnu kulturnu manifestaciju Kraljeve trešnje gdje je druženje u dvorištu rodne kuće jednog od najpoznatijih međimurskih slikara starije generacije uveličao veliki broj djece iz OŠ Prelog, kao i učenika Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec.

 

 

Zanimljivo je da su današnji program popratila i djeca, učenici iz Poljske čime je ovogodišnji program dobio i međunarodni karakter.Izuzetno mi je drago vidjeti ovoliki broj djece danas tu u Kraljevom vrtu i nadam se da će tako biti i ubuduće. – rekla je prilikom otvaranja samoga programa Sandra Herman, zamjenica župana Međimurske županije. Naime, Kraljeve trešnje su tradicionalni program koji se organizira početkom lipnja s ciljem promicanja života i djela Ladislava Kralja Međimurca, jednog od najpoznatijih međimurskih slikara starije generacije te popularizacije prostora u kojem je umjetnik živio i stvarao. Danas su trešnje bile posebno slatke i bilo je zadovoljstvo gledati našu djecu kako uživaju i u programu ali i u samom prostoru. – naglasio je voditelj projekta revitalizacije memorijalne zbirke Ladislava Kralja Međimurca Zlatko Bacinger.

 

Sam se program nastavlja dalje i drugi tjedan se nastavlja program pod nazivom “Dopustite da se predstavi“ čime se kreće u popularizaciju umjetničkog stvaralaštva kroz životnu priču poznatih i priznatih umjetnika. Tako će nam se u srijedu 11. 06. predstaviti akademska kiparica Vesna Osojnički koja će uz svoju životnu priču izložiti u Vrtu i devet svojih skulptura od keramike.

 

{gallery}2014_galerije/Lipanj_2014/kralj-tresnje{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content