Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Svečano otvorena cesta Čehovec - Donji Kraljevec

Datum objave: 5. lipnja 2014.

cesta-cehovec 3

Prelog, odnosno Čehovec i Donji Kraljevec su napokon ostvarili projekt o kojem se pričalo i kojeg se željelo gotovo 20 godina. Hvala županu Međimurske županije Matiji Posavcu, gradonačelniku Ljubomiru Kolareku, načelniku Miljenku Horvatu, a posebice ravnateljici ŽUC-a Ljerki Cividini na podršci i svemu što su napravili da danas možemo otvoriti za promet ovu cestu. – u svom je obraćanju jučer na svečanom otvaranju lokalne ceste 20058 Čehovec – Donji Kraljevec napomenuo predsjednik mjesnog odbora Čehovca Marko Jeđud.

 

 

Naime, kako se jučer posebno napomenulo, do sada nije bilo sluha za rješavanje ovog problema, ali zajedničkim radom općine, grada i županije uspio se privesti kraju projekt vrijedan 1,3 milijuna kuna. Moramo ljudima olakšati život, omogućiti im sve što je u našoj moći, pa smo tako danas dokazali da kada postoji volja, postoji i način. – istaknuli su Kolarek i Horvat naglašavajući da se s kvalitetnom infrastrukturom šalju i poruke prema novim investitorima. Nije tajna da smo vjerojatno najuspješnija sredina u Međimurju u privlačenju novih investitora te ovime samo pokazujemo da nam je i dalje cilj osigurati svima koji žele ovdje uložiti svoj novac najkvalitetnije uvjete za rad i poslovanje. – zaključio je gradonačelnik Kolarek.

 

Župan Posavec nije krio zadovoljstvo napravljenim poslom i uspješnom realizacijom projekta. Kako je istaknuo nije samo riječ o uspjehu u realizaciji već i činjenici da su međimurska poduzeća odradila posao te su time uložena sredstva ostala u Međimurju. Izrazito je bitno da posao županijskih javnih poduzeća odrađuju upravo naše lokalne firme jer na taj način čuvamo radna mjesta i osiguravamo egzistenciju posrnulom građevinskom sektoru. – naglasio je župan istaknuvši da se novom cestom skraćuje putovanje iz Donjeg Kraljevca u Prelog sa 7 km na 1,8 kilometara, što svakako olakšava život mještanima.

 

Unatoč kiši koja je uporno padala velečasni Darko Kelemenić je blagoslovio sve prisutne, a svečanu vrpcu su prerezala djeca iz Dječjeg vrtića Fijolica čime je i službeno cesta otvorena za promet.

 

{gallery}2014_galerije/Lipanj_2014/cehovec-cesta{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content