Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Prvog vikenda u lipnju u Donjem Kraljevcu 9. dani Dr. Rudolfa Steinera

Datum objave: 29. svibnja 2014.

steiner nas

Sedmog lipnja 1924. godine na imanju Schloss u Koberwitzu u današnjoj Poljskoj održano je prvo predavanje na kojem je dr. Rudolf Steiner na poziv lokalnih poljoprivrednika, devet dana učio o svojim metodama uzgoja. Tog je dana prije 90 godina utemeljena biološko-dinamička poljoprivreda.

Upravo su ovoj obljetnici posvećeni ovogodišnji Steinerovi dani, koji će se od 6. do 9. lipnja održati u Donjem Kraljevcu.

"Dr. Rudolf Steiner naš je ogromni turistički potencijal, koji smo prepoznali i počeli iskorištavati formiranjem Centra Dr. Rudolf Steiner prije sedam godina. Dosad je mnogo napravljeno, a i turisti, i to ne samo pobornici Steinerovog učenja, to su prepoznali.", rekla je na konferenciji za novinare održanoj u prostorima Međimurske županije u četvrtak, zamjenica župana Sandra Herman.

Tisuću ljudi tih dana doći će u Donji Kraljevec, te činjenica da je Dr. Steiner rođen u ovom mjestu, znači veliki potencijal za općinu, rekao je, među ostalim, načelnik Općine Donji Kraljevec Miljenko Horvat.

Ovogodišnji program je predstavila ravnateljica Centra Dr. Rudolf Steiner Sandra Percač, posebno istaknuvši činjenicu da će biti organizirane brojne radionice i predavanja iz kojih će se zainteresirani moći upoznati s učenjima biološko-dinamičke proizvodnje. Također, u sklopu jedne od radionica izrađivat će se Hotel za korisne kukce, koji će biti postavljen u dvorištu donjokraljevečke osnovne škole. U Donji Kraljevec će u petak 6. lipnja doći posebni vlak iz Saltzburga "Kulturgutexpress"sa 170 pobornika Steinerovog učenja.

{gallery}2014_galerije/Svibanj_2014/Steiner{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content