Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

JOSIPOVIĆ I POSAVEC PODIJELILI 100 RUŽA MEĐIMURSKIM UMIROVLJENICIMA

Datum objave: 29. svibnja 2014.

k1

Danas se ovdje nalazi 79 bračnih parova koji slave 50 odnosno 60 godina braka i kada smo planirali organizaciju ove proslave nije nam niti na kraj pameti bila mogućnost da će nam se pridružiti i predsjednik RH Ivo Josipović. To je izuzetna čast i ne mogu opisati koliko smo svi uzbuđeni zbog toga. – rekla je Nada Lovrec predsjednica Udruge umirovljenika Međimurske županije danas u Gornjoj Dubravi koja već 22 godina tradicionalno okuplja umirovljenike s područja cijele županije koji proslavljaju zlatni odnosno dijamantni pir svojih “mladenaca“. Naime, na poziv župana Međimurske županije Matije Posavca svečanoj proslavi se priključio i predsjednik RH Ivo Josipović koji je svojim drugim dolaskom u nešto malo više od mjesec dana potvrdio veliko prijateljstvo s Međimurjem.

 

 

Kada sam dobio poziv gđe Lovrec i čuo podatak da bi gotovo 100 parova trebalo biti na okupljanju pomislio sam kako im treba prirediti posebno iznenađenje jer to su proslave vrijedne divljenja i poštovanja. I ukazala se prilika, a predsjednik Josipović oko mojeg poziva nije dvojio niti trenutka. Štoviše nisam smio doći k vama bez njega. – rekao je župan Matija Posavec i čestitao svi okupljenima ovu značajnu obljetnicu. Tom su prilikom podijeljene ruže okupljenim parovima, a predsjednik i župan su se zadržali u razgovoru sa slavljenicima te je napravljena i zajednička fotografija.

 

Obitelj je temelj društva i siguran sam da svi vi niste uvijek imali samo idealne trenutke, ali ste ustrajali, bili ste jedno uz drugo, bili ste si podrška i samo ste zato uspjeli. Iako ste, siguran sam, dosta toga u životu proživjeli ja vam svima želim da budete zajedno još barem toliko godina. - rekao je Josipović u svome obraćanju okupljenim slavljenicima.

 

Nakon kraćeg druženja delegacija je prepustila slavljenike njihovom veselju te je krenula prema Čakovcu gdje su se pridružili proslavi Dana grada Čakovca.

 

{gallery}2014_galerije/Svibanj_2014/josipovic{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content