Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U MEĐIMURJE NOVA 2 MILIJUNA KUNA U PROGRAMU ODRŽIVOG RAZVOJA LOKALNE ZAJEDNICE

Datum objave: 26. svibnja 2014.

zupan matija-posavec

Međimurska županija zajedno s općinama i gradovima je još jedanput dokazala da ima spremne projekte i da su pripremljeni za svaki natječaj koje raspiše bilo koje ministarstvo. U ovom slučaju za različite projekte, mahom vezane uz komunalnu infrastrukturu i te objekte u vlasništvu JL(R)S-a, Ministarstvao regionalnog razvoja i fondova Europske unije će potpisati nove ugovore u vrijednosti od gotovo 2 milijuna kuna. Tako će Međimurska županija nastaviti, kako je i obećano, s dovršetkom izgradnje zgrade gimnazije Josipa Slavenskog u Čakovcu, a za to će dobiti 563.000 kuna iz resornog ministarstva.

Podsjećamo da je u tijeku i natječaj za opremanje tog istog objekta te je prema planovima koji su iznijeti na županiji moguće i otvaranje novoizgrađenog objekta s početkom školske godine 2014/2015. Uz županiju sredstva dobivaju i općine Domašinec, Orehovica, Pribislavec, Donja Dubrava te Nedelišće, gdje su značajnija sredstva uspjeli povući u Pribislavcu i to u iznosu od 683.000,00 kuna za izgradnju cestovne infrastrukture gospodarsko-stambenoj zoni "C".

 

Župan Matija Posavec naglasio je da se ove godine potpisala nekolicina ugovora s raznim ministarstvima čime se pokazuje trend rasta povučenih sredstava temeljem različitih državnih natječaja. Međutim, kako je rekao, to je daleko od onoga što je Međimurju potrebno. Mislim da smo rijetka županija iz koje su se na natječaj javile gotovo sve općine i gradovi što znači da smo spremni i da čekamo, radimo i svakim se danom pripremamo. Nadamo se da će i Zagreb to prepoznati. - zaključio je Posavec.

 

Da podsjetimo, resorno ministarstvo je raspisalo natječaj po Programu održivog razvoja lokalne zajednice koji je bio prvenstveno usmjeren na one "manje" projekte, a prvenstvo su imali društveni objekti, škole i domovi, te komunalna infrastruktura od osobitog značaja.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content