Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Počinje akcija Zeleni cvijet Međimurja 2014.

Datum objave: 21. svibnja 2014.

zeleni nas

Međimurke i Međimurci uvijek su se rado odazivali na akcije koje za cilj imaju uređivanje i unapređivanje prostora u kojem živimo, posebice ukoliko je to u funkciji turističke prezentacije. Upravo zato će Turistička zajednica Međimurske županije ove godine prvi put samostalno provesti akciju pod nazivom Zeleni cvijet Međimurja 2014..

Naime, kako je rečeno na konferenciji za novinare održanoj u srijedu u Velikoj vijećnici Međimurske županije, Hrvatska turistička zajednica prije dvije godine odustala je od provođenja akcije Zeleni cvijet na lokalnim razinama. Kako je kod nas odaziv bio vrlo velik, odlučeno je da se akcija ove godine provede, no u našoj organizaciji.

"Naši gradovi, općine i građani uvijek su se rado uključivali u ovu akciju te su u proteklih desetak godina osvojili brojne nagrade te tako dodatno promovirali Međimurje kao najbolju hrvatsku kontinentalnu destinaciju.", rekla je zamjenica župana Međimurske županije i zamjenica predsjednika Turističke zajednice Međimurske županije Sandra Herman, te dodala kako je sigurna da će se i ove godine u nju uključivati.

"Mnogi koji su se uključili postizali su odlične rezultate, od Čakovca i Preloga preko Perivoja Zrinskih, pa sve do Međimurske vinske ceste, koja se ozbiljno promovirala tek nakon osvajanja nagrade. Štoviše, Općina Sveti Martin na Muri bila je prva se iz Hrvatske natjecala za titulu europske destinacija izvrsnosti i naravno pobijedila. Ne sumnjam da će i ovaj natječaj pokazati da Međimurje nije slučajno, po svojoj uređenosti i turističkoj ponudi u samom vrhu.", završila je zamjenica Herman.

Stručna suradnica u Turističkoj zajednici Međimurske županije Iva Vurušić kazala je da se natjecati može u 4 kategorija: okućnice privatnih kuća, balkoni privatnih kuća, ugostiteljsko turistički objekti te vinska kuća. Kandidature mogu podnijeti svi građani Međimurske županije, gradovi i općine te turističke zajednice. Rok za podnošenje prijava je petak, 9. lipnja. Komisija će u drugoj polovici šestog mjeseca obići prijavljene te izabrati najbolje koje očekuju sponzorske nagrade.

Natječaj će ovih dana biti objavljen na internetskim stranica Turističke zajednice Međimurske županije, Međimurske županije, lokalnom tisku te na društvenim mrežama. Organizatori pozivaju sve koji žele da sudjeluju u natječaju te svima pokažu svoju kreativnosti u uređenju životnog prostora, odnosno svoju turističku ponudu.

{gallery}2014_galerije/Svibanj_2014/Zeleni{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content