Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Međimurska županija i javna poduzeća pomažu poplavljenim područjima Slavonije

Datum objave: 20. svibnja 2014.

POPLAVA

Danas je u Velikoj vijećnici Međimurske županije na inicijativu župana Matije Posavca održan sastanak dijela Stožera zaštite i spašavanja Međimurske županije, a u proširenom sastavu zajedno s ravnateljima i direktorima javnih poduzeća. Na sastanku, na kojem su sudjelovali i zamjenik župana Zoran Vidović te predsjednik Skupštine Mladen Novak, dogovorena je daljnja organizacija pomoći poplavljenim područjima Slavonije prvenstveno kroz osiguravanje nužno neophodnih cisterni za pitku vodu, nabavku pumpi za ispumpavanje vode, ali i druge pomoći u vidu hrane te odjeće i obuće te novčane pomoći.

 

 

Međimurci su izrazito brzo reagirali na zahtjeve za pomoći iz poplavljenih područja. Tako su pored redovne organizacije putem Crvenog križa, organizirana i mnoga izdvojena mjesta za prikupljanje pomoći putem različitih udruga, kao i općina i gradova diljem Međimurja. Također su se mnoga međimurska poduzeća ponudila za pomoć pa je tako prema saznanjima kojima se raspolaže Agromeđimurje doniralo 3 tone jabuka, iz Belice je također stiglo 3 tone krumpira, madrace su donirali iz Stanorada, a javio se i preloški HESPO, MEISO je donirao 200 pari cipela. Pomoć stiže iz minutu u minutu, a i Dom zdravlja iz Čakovca se priključio pomoći na način da prikupljenu pomoć prevoze na za to određena mjesta u Zagrebu. Župan je naglasio da je poslan i dopis od resornog upravnog odjela svim školama da se organiziraju te sudjeluju u prikupljanju pomoći, ali i da su se zaposlenici Međimurske županije samoinicijativno organizirali te počeli prikupljati novčana sredstva i pomoć u odjeći, obući, hrani i drugim potrepštinama. Samoj akciji se priključuje i Međimurska priroda – Javna ustanova za zaštitu prirode koja će danas skupljati dobrovoljne priloge te novce iz vlastitih prihoda od prodaje ulaznica u Regionalni park Mura-Drava uplatiti na račun Crvenog križa. Ne smijemo zaboraviti niti međimurske vatrogasce koji pomažu te dovoze pomoć na zajedničko skladište u Crvenom križu u Čakovcu.

 

Međimurska županija i javna poduzeća iz Međimurja doniraju ukupno 120.000 kuna

Prema dogovoru na današnjem sastanku i naša javna poduzeća će također dati svoj doprinos u ovom humanitarnom projektu te su se prisutni ravnatelji i direktori institucija i poduzeća složili da će Međimurje plin d.o.o., Županijska uprava za ceste, Ljekarne Čakovec te Međimurske vode d.o.o. zajedno s Međimurskom županijom, kao i Đurkinom d.o.o donirati po 20.000 kuna, ukupno 120.000,00 kuna, nastradalima u Slavoniji, a sredstva uplatiti na račun Crvenog križa.

 

Da podsjetimo, sve materijalne donacije poput hrane (isključivo trajne namirnice), vode, pelena, odjeće, higijenskih potrepština i deka, pored eventualno organiziranih lokacija u vašim mjestima, a o čemu možete naći obavijesti u raznim medijima, možete donijeti i u Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec, Kralja Tomislava 29, i to u vremenu od 7 do 20 sati.

 

Novčane uplate mogu se izvršiti na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 08 i pozivom na donatorski telefon broj 060 90 11 (6,25 kn, PDV uključen).

 

Zahvaljujemo se svima na svoj dosadašnjoj i budućoj nesebičnoj pomoći.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content