Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

UKLJUČIMO SE SVI U AKCIJU POMOĆI STRADALIMA U POPLAVI!

Datum objave: 19. svibnja 2014.

POPLAVA

Pozivam Vas da se svi zajedno solidariziramo sa stradalima u teškoj poplavi koja je pogodila istočni dio naše zemlje te pokažemo Slavoncima kojima je voda odnijela sve što su tijekom života stvarali, da nisu sami.

Kako smo uspjeli vidjeti već su se mnogi organizirali i počeli prikupljati prijeko potrebnu pomoć, a u ovom trenutku svaka pomoć, bilo u novcu ili hrani, odjeći, potrepštinama, lijekovima i slično je više nego dobrodošla. Voditelj akcije prikupljanja pomoći je Hrvatski Crveni križ, a njihov apel za pomoći ovim putem objavljujemo u cijelosti:

 

"Poštovani,

Hrvatski Crveni križ nastavlja prikupljati pomoć za stanovništvo pogođeno poplavama u Republici Hrvatskoj.

U ovome trenutku najpotrebniji su dječja hrana, proizvodi za održavanje higijene (posebno za djecu, za žene i muškarce), pelene za djecu i odrasle, donje rublje, deke i posteljina. Molimo sve koji mogu i žele donirati materijalna sredstva da postupe u skladu s navedenim. Redovito ćemo obavještavati javnost o potrebama.
Molimo sve građane, institucije i tvrtke koje se dosad nisu uključile u apel Hrvatskog Crvenog križa da to učine prema svojim mogućnostima.

Materijalna sredstva građani mogu donijeti u najbliže društvo Crvenog križa. U Zagrebu se donacije mogu donijeti i u Hrvatski Crveni križ, Ulica Crvenog križa 16 u vremenu od 8 do 20 sati.

Donacije se mogu uputiti:
- uplatama na broj računa IBAN: HR 6923400091511555516 poziv na broj 08*
- pozivom na donatorski telefon broj 060 90 11 (6,25 kn, PDV uključen)
- on-line donacijama na internetskim stranicama Hrvatskog Crvenog križa

*Prilikom uplate iz inozemstva koristite SWIFT: PBZGHR2X

Građani koji ne mogu stupiti u kontakt s članovima obitelji i prijateljima na poplavljenim područjima, mogu kontaktirati Službu traženja Hrvatskog Crvenog križa na broj telefona 01/4655-813 ili 01/4655-814.

Zahvaljujemo na svim donacijama."

 

Sve materijalne donacije poput hrane (isključivo trajne namirnice), vode, pelena, odjeće, higijenskih potrepština i deka, pored eventualno organiziranih lokacija u vašim mjestima a o čemu možete naći obavijesti u medijima, možete donijeti i u Gradsko društvo Crvenog križa Čakovec, Kralja Tomislava 29, i to u vremenu od 7 do 20 sati.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content