Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U ZGRADI SCHEIER SE ODRŽAO 27. SIMPOZIJ HRVATSKOG DRUŠTVA ZA PEDIJATRIJSKU PULMOLOGIJU

Datum objave: 19. svibnja 2014.

pedijatrije 1

16. i 17. svibnja je u dvorani Zrinski zgrade Scheier održan 27. simpozij Hrvatskog društva za pedijatrijsku pulmologiju na kojem su se održala brojna predavanja na temu pulmoloških bolesti i stanja kod djece, ali i predstavljena razna zapažanja liječnika u liječenju djece, posebice kod upala pluća te problema s astmom.

 

Kako je istaknula dr. Hegeduš Jungvirth županijska bolnica u Čakovcu odnosno odjel pedijatrije je jedan od prvih koji je dobio status prijatelja djece u Hrvatskoj, te se ističe kvalitetnim radom koji se prepoznaje i u okvirima izvan Hrvatske. Suradnja s Međimurskom županijom je od prvog trenutka bila izuzetna, a potvrđena je i na ovom simpoziju jer je upravo županija osigurala prekrasan prostor dvorane Zrinske zgrade Scheier. – napomenula je Jungvirth.

 

Samom otvaranju simpozija prisustvovao je i župan Matija Posavec koji se u uvodnom dijelu obratio sudionicima simpozija istaknuvši da je održavanje samog simpozija u Međimurju potvrda kvalitete rada liječnika i osoblja bolnice u Čakovcu, ali i prilika za novim predstavljanjem potencijala Međimurja. Ovo je prilika za podjelom novih saznanja i iskustava, posebice kada su djeca u pitanju. Bolesti dišnog sustava su najrašireniji upravo kod djece te zbog toga kvalitetna istraživanja na ovom polju djelovanja je ključ s jedne strane zbog samoga zdravlja, ali i zbog problema potencijalnog pretjeranog korištenja antibiotika i otpornosti koja se tada razvija. – zaključio je Posavec.

 

Simpozij koji je trajao dva dana i na njemu je u znanstveno-stručnom programu sudjelovalo 20-tak liječnika koji su svoja iskustva podijelili sa svojim kolegama.

 

{gallery}/2014_galerije/Svibanj_2014/pedijatri{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content