Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

I PREMIJER MILANOVIĆ POSJETIO URBANOVO

Datum objave: 19. svibnja 2014.

M07

Posljednjeg dana 15. Urbanova ugodno iznenađenje posjetiteljima i izlagačima ovog našeg tradicionalnog festivala vina je bio dolazak premijera Zorana Milanovića koji je uz svoje domaćine predsjednika Organizacijskog odbora i župana Međimurske županije Matiju Posavca te predsjednika skupštine Međimurske županije Mladena Novaka obišao sve prisutne izlagače. Za razliku od strandardnih protokolarnih dužnosti današnji posjet nije bio obilježen žurbom već upravo suprotno. Premijer je zajedno sa svojom delegacijom izdvojio vremena za svakog pojedinog izlagača, poslušavši specifičnu priču svakog vina, ali i probleme s kojima se vinari danas suočavaju.

 

Premijer je istaknuo da je zadovoljan viđenim, ali posebice načinom na koji vinari napreduju ne samo na području proizvodnje vina već i na njihovom vlastitom usavršavanju. Kako sam čuo tu se ulaže i u infrastrukturu, objekte, kušaonice, a upravo u tim prostorima se onda implementira znanje koje onda čini razliku kvalitetnog od manje kvalitetnog vina. – zaključio je Milanović napomenuvši da se nada još boljem i većem poslu međimurskih vinara za koje je uvjeren da će naći svoje mjesto i na policama brojnih europskih destinacija.

Župan Matija Posavec je napomenuo da je dolazak premijera na ovogodišnje Urbanovo dokaz da je Urbanovo kao manifestacija izašla iz regionalnih okvira. Izuzetno mi je drago da se premijer osobno uvjerio u kvalitetu ove naše manifestacije, da su naši vinari, izlagači imali priliku ispričati svoju priču o pojedinom vinima te na taj način napraviti promociju koji pojedini mogu samo poželjeti. – istaknuo je Posavec.

Iako premijer nije degustirao niti jedno ponuđeno vino, uživao je u bogatstvu tradicionalnog međimurskog jela poput mesa z tiblice ili bučinog ulja, a za vinsku degustaciju, kako je sam rekao, će se pobrinuti osobno župan Posavec u jednom od budućih posjeta premijeru koji trebaju uslijediti.

 

Uz župana i predsjednika skupštine zajedno s premijerom su bili i zamjenik župana Zoran Vidović, saborski zastupnici Mario Moharić i Nadica Jelaš, načelnik općine Štrigova Stanislav Rebernik, predsjednik udruge vinara Hortus Croatie Zdravko Dvanajščak te mnogi drugi.

 

No, posebno su zadovoljni danas bili mladi studenti iz Litve koji borave u posjeti Međimurskoj županiji i samome Urbanovu putem europskog Erazmus programa razmjene studenata. Premijer je pokazao zavidno znanje o prilikama u Litvi, a studenti su uzvratili pohvalama na račun ljepota Hrvatske. Puno toga čujete od prijatelja, vidite na televiziji ili internetu, ali u stvarnu ljepotu Hrvatske se možete uvjeriti samo tako da dođete sami i sve vidite svojim očima. – istaknuli su studenti.

 

{gallery}2014_galerije/Svibanj_2014/milanovic-urbanovo{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content