Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Zamjenik Vidović na obilježavanju Međunarodnog dana obitelji

Datum objave: 16. svibnja 2014.

obitelj nas

Već 20 godina za redom širom svijeta, 15. svibnja obilježava se Međunarodni dan obitelji. Na prigodnom programu održanom u četvrtak u Domu za starije i nemoćne osobe u Čakovcu, bio je i zamjenik župana Zoran Vidović.

Prema preporuci Glavne skupštine Ujedinjenih naroda, cilj je ovog Dana davanje naglaska obiteljskom životu i obitelji kao osnovnoj zajednici u društvu. Obitelj čine i naši najstariji rođaci, te je to razlog što je obilježavanje održano u Domu za starije i nemoćne osobe. Kako je u prigodnom obraćanju rekao zamjenik Vidović, odnos svih nas prema osobama treće životni dobi, bili s njima rodbinski povezani ili ne, govori o stupnju razvoja društva. Omogućavanje aktivne uključenosti starijih osoba u javni život, stvar je koju mi u Međimurju izuzetno cijenimo i njegujemo.

U ovim užurbanim vremenima, rekao je Vidović, često nemamo vremena jedni za druge, te zaboravljamo da pored nas žive ljudi koji svojim iskustvom mogu pomoći da svima nama život bude bolji, ljepši i kvalitetniji. Upravo zato je vrlo važno da se organiziranjem obilježavanja poput ovog i našim najstarijim sugrađanima pošalje svojevrsna poruka da ih nismo zaboravili ili gurnuli u pozadinu, završio je zamjenik župana, te dodao da će Županija nastojati da se suradnja s Domom, ali i brojnim udrugama koje okupljaju ovo populaciju poboljša i podigne na višu razinu.

U programu su nastupili učenici Srednje škole Čakovec, Zbor umirovljenika o Recitatorska skupina Doma za starije i nemoćne osobe.

{gallery}2014_galerije/Svibanj_2014/Obitelj{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content