Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

SVEČANO OTVORENA ISPOSTAVA UPRAVNOG ODJELA ZA PROSTORNO UREĐENJE, GRADNJU I ZAŠTITU OKOLIŠA MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

Datum objave: 15. svibnja 2014.

MS12

U srijedu 14.05.2014. godine je u Murskom Središću svečano otvorena ispostava Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Međimurske županije čime je grad dobio još jedan ured kojim se unaprijeđuje kvaliteta života kako građana Murskog Središća tako i cjelokupnog gornjeg Međimurja. Svečanom otvorenju prostorija su uz gradonačelnika Dražena Srpaka bili prisutni i župan Matija Posavec, zamjenik župana Zoran Vidović, predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, načelnik PU Međimurske Kruinoslav Gosarić, načelnici susjednih općina, kao i gradski vijećnici te mnogobrojni mještani koji su svojim dolaskom dali podršku ovom projektu.

 

 

Kako je napomenuto prilikom samog otvaranja u posljednjih godinu dana Mursko Središće se počelo nanovo pozicionirati kao grad od izrazitog značaja za županiju, grad mnogih događanja, grad u kojem se polako vraća optimizam i vjera u bolje sutra. Otvaranje ove ispostave je samo potvrda da se sve može napraviti ali samo ako zajedno radimo na tome, od najniže gradske razine, pa do županije i na dalje. – u svom je obraćanju napomenuo gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, zahvaljujući se prvenstveno županu Matiji Posavcu te pročelniku Upravnog odjela za za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Stjepanu Baranašiću koji su još jedanput pokazali spremnost pomoći.

Posavec: Moramo postati istinski servis svim našim građanima
Vi niste ništa dobili, ništa vam nije poklonjeno. Vi ste se samo potrudili da temeljem argumentiranih podataka osigurate svojim građanima ono što im realno i pripada. A mi, kao županija smo to naravno prihvatili. Cilj nam je biti i ostati istinski servis građanima, podrška svima u okviru naših mogućnosti i ova ispostava koju danas otvaramo je samo jedan mali korak u ovom projektu. – rekao je župan Posavec te je napomenuo da nije potrebno smanjivati broj gradova ili općina već je potrebno postaviti sustav gdje će rezultati biti mjerljiva disciplina. U ovom trenutku smo na 2. mjestu u RH po broju riješenih predmeta u procesima legalizacije, a kada smo krenuli bili smo 11. Napredujemo i cilj nam je biti prvi, ali samo zato jer broj riješenih predmeta će u konačnici biti osnovni kriterij za podjelu sredstava s državne razine. Gotovo 20% ukupnih zahtjeva za legalizacijom je s područja gornjeg Međimurja te se nadam da će ovaj korak polučiti još boljim rezultatima. – zaključio je Posavec.

U glazbenom dijelu proslave sudjelovala su djeca DV Maslačak, zajedno s tamburaškim sastavom KUD-a Mura koji su okupljenima pripremili splet međimurskih pjesama, a same prostorije i cjelokupni objekt je posvetio župnik Tomislav Antekolović.

 

{gallery}2014_galerije/Svibanj_2014/ispostava{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content