Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Javni natječaj po operativnom programu regionalnih potpora za ulaganje u opremu za 2014. godinu

Datum objave: 15. svibnja 2014.

Mingosp

Ministarstvo gospodarstva raspisalo je natječaj za dodjelu sredstava potpore po Operativnom programu regionalnih potpora za ulaganje u opremu za 2014. godinu.

 

Provođenjem politike regionalnog razvoja pridonijeti će se gospodarskom razvoju, sukladno načelima održivog razvoja, stvaranjem uvjeta koji će omogućiti jačanje konkurentnosti hrvatske industrije i realizaciju vlastitih razvojnih potencijala. Program regionalnih potpora po ovom programu namijenjen je poduzetnicima za provedbu projektnih aktivnosti početnih ulaganja ili modernizacije proizvodnih procesa.

Korisnici državne potpore po ovom programu mogu biti mali, srednji i veliki poduzetnici koji kumulativno zadovoljavaju slijedeće uvjete:
a) organizirani su kao trgovačka društva (društva s ograničenom odgovornošću ili dionička društva)
b) u organizacijskom obliku iz prethodne točke djeluju najmanje od 1.7.2012.
c) zapošljavaju minimalno 20 radnika (na 31. 3. 2014.)
d) namjeravaju provedbu projekta modernizacije proizvodnog procesa ili projekt početnih ulaganja

 

Za provedbu Operativnog programa za 2014. godinu predviđeno je ukupno 132.550.000 kuna, a potpora po pojedinom poduzetniku može iznositi maksimalno 2.000.000 kuna, bez obzira na visinu opravdanih troškova.

Operativni program regionalnih potpora za ulaganja u opremu za 2014. godinu ima za cilj, uz državnu potporu u obliku subvencije potaknuti poduzetnike na ulaganje u proširenje ili modernizaciji postojećih proizvodnih kapaciteta prema proizvodnji proizvoda veće dodane vrijednosti. Važno je da se regionalnom potporom proizvode stvarni poticaji ulaganju do kojeg inače u područjima koja primaju potporu ne bi došlo.

U slučaju velikih poduzetnika troškovi ulaganja smatraju se opravdanim do gornje granice od 40% ukupnih opravdanih troškova ulaganja za projekt ulaganja.

Prijava na natječaj može se izvršiti isključivo putem on line aplikacije dostupne na stranici Ministarstva gospodarstva: www.mingo.hr.

Rok za podnošenje prijava na natječaj istječe 11. lipnja 2014. godine

Više informacija možete pronaći na stranicama Ministarstva gospodarstva.

Izvor: Ministarstvo gospodarstvo

 

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content