Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

PRODAJA KATRUŽA U SUBOTU 10. svibnja 2014. godine

Datum objave: 12. svibnja 2014.

katruza1

Međimurska zaklada solidarnosti „Katruža“ i ove je godine tradicionalno organizirala akciju prodaje cvijeta katruže. Akcija je održana 10. svibnja na četiri lokacije.

 

Međimurska zaklada solidarnosti "Katruža", djeluje već više od desetljeća, a broj osoba kojima su u to vrijeme pomogli, vrlo je velik. Ovo je doba godine kad cvatu katruže i kad mi u Zakladi prodajom cvijeća koje je jedan od simbola Međimurja, prikupljamo sredstva za kupnju lijekova, ali i podsjećamo građane da pored nas žive i oni koji si iz svojih prihoda ne mogu kupiti potrebne lijekove, rekao je okupljenim novinarima, župan Međimurske županije i upravitelj Međimurske zaklade solidarnosti "Katruža" Matija Posavec. Posebno me raduje činjenica, rekao je Posavec, da kod nas još uvijek ima pojedinaca i tvrtki spremnih pomoći, te da u ovim kriznim vremenima nismo izgubili humanost i empatiju.

U Čakovcu je prodajom katruža prikupljeno 3.947,50 kuna i 8 EUR-a, u Prelogu 3.776,80 kuna, u Belici 1.910,00 kuna i u Murskom Središću 1.392,00 kune. Ukupno je prikupljeno 11.026,30 kuna i 8 EUR-a.

Zahvaljujemo svima koji su dali svoj doprinos uspjehu akcije: učenicima i djelatnicima osnovnih škola u Strahonincu i Pribislavcu, članicama„ Priločkog srca „ Prelog, Udruge žena Belica i Društva žena Mursko Središće, članicama i članovima KUD-a Mačkovec , Turističkoj zajednici Grada Čakovca i PRE-KOM -u Prelog.

Zahvaljujemo svim medijima koji su i ovaj put popratili akciju.
Posebno zahvaljujemo svim ljudima dobrog srca , posebno Međimurkama i Međimurcima koji su donirali ili kupili cvijet katruže i na taj način i ovaj put pokazali svoju humanost.

 

{gallery}2014_galerije/Svibanj_2014/katruza-prodaja{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content