Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

POTPREDSJEDNIK VLADE BRANKO GRČIĆ: SPOJ ŽUPANIJSKOG CENTRA ZNANJA I IZGRADNJE PODUZETNIČKIH OBJEKATA JE I BUDUĆNOST HRVATSKE

Datum objave: 7. svibnja 2014.

grcic-svibanj 3

Danas je u Čakovcu u gospodarskoj zoni Istok – Čakovec održano svečano polaganje kamena temeljca novog proizvodnog objekta u vlasništvu CWS – boco. Osim bitne činjenice da je ukupna vrijednost investicije 12 milijuna eura, te da je riječ o direktnom inozemnom ulaganju, važniji je podatak da će ovom investicijom posao pronaći 60-tak Međimurki i Međimuraca. 

 

Radi se o izgradnji nove industrijske praonice radne odjeće, pamučnih rola za brisanje ruku i otirača, kojom će tvrtka CWS – boco povećati kapacitete i ojačati svoj položaj u regiji u segmentu usluga najma, održavanja, prikupljanja i dostave te prodaje na području higijene sanitarnih prostorija, radne i zaštitne odjeće, pamučnih rola za brisanje ruku i otirača. Sama tvrtka je prisutna u 19 zemalja Europe kao i u Kini, a ima oko 7000 zaposlenih.

Ovo je najveća investicija ove grupe u 2014. godini, koja će se prostirati na 6.500 m2 od čega je 6.000 industrijska praonica, a 500 m2 uredskih prostora. – u svom je govoru napomenuo član uprave CWS – BOCO International Peter Taylor, s kojim su na svečanom otvaranju prisustvovali i potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač, te ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost Damir Novinić. Taylor je u svojem govoru istaknuo da su u užem izboru lokacije same tvornice bile Hrvatska, Slovenija i Mađarska. Ali odabrana je Hrvatska, odnosno Međimurje prvenstveno zbog svoje lokacije, ali i tople dobrodošlice. Moram istaknuti da su ozbiljnost čelnika županije i grada kao i njihova poslovičnost bili ključni za samu odluku. – zaključio je Taylor te se zahvalio svima na dolasku i davanju podrške ovoj investiciji.

Gradonačelnik Kovač je napomenuo da je ova investicija prva u ovoj zoni te da očekuje da će za sobom privući i nove investitore. Za Čakovec je ova investicija važna iz više razloga, prije svega radi zapošljavanja. – zaključio je Kovač.
Kada jedna takva firma koja je članica grupe sa stoljetnom tradicijom, Haniel Group iz Duisburga, koja zapošljava 250.000 radnika te ima preko 30 milijardi € prihoda na godinu, prepozna regiju poput Međimurja kao vrijednu ulaganja 12 milijuna €, te zapošljavanja novih 60-tak radnika, to znači da ste uspjeli. Odnosno to znači da smo uspjeli. Još jedanput smo dokazali da gospodarstvenici i strani investitori u Međimurju imaju prioritet. Jer naime, tek tada kako i sami vidimo možemo govoriti o novim radnim mjestima, novom zapošljavanju i novim investicijama koji će podići posrnulo gospodarstvo. A da su nam investitori u fokusu govori i nedavno izneseni podatak da je jednom njemačkom investitoru izdana potvrda glavnog projekta ili toliko poznata građevinska dozvola za samo 11 dana. – rekao je župan Matija Posavec zahvaljujući se svima na podršci i pozivajući na zajedništvo i suradnju sviju jer jedino tako se može sigurnim korakom nastaviti koračati prema oporavku Međimurja.

Župan Matija Posavec organizirao radni sastanak na županiji

 

Ubrzo nakon svečanog polaganja kamena temeljca u Maloj vijećnici Međimurske županije održan je radni sastanak na kojem su prezentirani projekti od osobitog značaja za Međimursku županiju, ali i grad Čakovec. Na sastanku su uz potpredsjednika Vlade Branka Grčića, župana Matije Posavca i gradonačelnika Stjepana Kovača sudjelovali i predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, kao i zamjenici župana Zoran Vidović i Sandra Herman, direktorica REDEA-e Sandra Polanec Marinović i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Vesna Haluga.

Od Vlade RH očekujem da nam da prostor i okvire za kandidiranja naših projekata. Nekima projeti i projektne dokumentacije jesu problem ali nama da date u ovom trenutku i 1 milijardu kuna potencijala mi bi znali točno u kunu gdje bi i na koji način svaku od tih kuna potrošili. Mi smo spremni, projekte imamo a u cijeloj toj priči suradnja s Vladom nam je izrazito bitna. – naglasio je župan Matija Posavec.

Ovaj model kojeg sam danas ovdje vidio, Centar znanja kao županijski projekt od posebnog značaja te izgradnja poslovnih objekata poput CWS – boco-a je model i budućnost za cijelu Hrvatsku. S Centrom znanja Međimurje će dizati vrijednost rada svojih zaposlenika, te na taj način povećavati svoju prosječnu plaću koja je niska, a svojom radišnošću će i dalje privlačiti investitore kao i danas. – zaključio je potpredsjednik Vlade Branko Grčić.

 

{gallery}2014_galerije/Svibanj_2014/grcic{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content