Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

KVALITETNA INFRASTRUKTURA JE TEMELJ ZA DALJNJE INVESTICIJE I OSNOVA ZA RAZVOJ TURIZMA

Datum objave: 2. svibnja 2014.

MS07

Prvi dojam je jedan od najvažnijih faktora kojim se stječe i formira mišljenje o drugim ljudima, događajima, ali jednako tako kao i kada po prvi put ulazite u neki kraj, državu. - rekao je na otkrivanju turističkih ploča dobrodošlice župan Međimurske županije Matija Posavec te istaknuo da je upravo zbog toga i pokrenuo projekt izmjena svih ulaznih i izlaznih ploča u Međimursku županiju.

Kao što ćete i sami vidjeti njima smo obuhvatili sve dijelove Međimurja, od ljepota ravnice donjomeđimurskog kraja sve do centralnog dijela te Mure i brega gornjeg Međimurja, a sve upakirano u povijesni aspekt ovog područja koji je prepoznat diljem Europe. – zaključio je Posavec u Murskom Središću koje je u utorak 29.04.2014. bilo jedna od 3 lokacije koje je delegacija Međimurske županija posjetila. Uz župana u delegaciji su bili predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, kao i zamjenici župana Sandra Herman i Zoran Vidović, te ravnateljica ŽUC-a Ljerka Cividini.

 

Mursko Središće su sjeverna vrata Hrvatske, najsjevernijji hrvatski grad koji ovime dobiva jednu novu vizuru na kojoj ćemo temeljiti zajedničku prezentaciju cjelokupnog Međimurja svim turistima koji ovuda prolaze. – zaključio je gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak.

Osim Murskog Središća otvoreno je sanirano klizište u Grabrovniku o kojem se puno govorilo prije godinu dana kada je kuća obitelji Kovač bila u opasnosti da bude u potpunosti uništena, ali i glavna cesta u Gornjem Kraljevcu čime se napokon počelo sa sanacijom prometnica u tom dijelu Vratišinca.

U Grabrovniku, projekt vrijedan gotovo 900.000 kuna financiran je od strane ŽUC-a Međimurske županije i kako je rekla ravnateljica Ljerka Cividini čeka nas još posla jer pored 167 pilota ugrađenih u ovo gradilište treba još razmišljati i o gabionima i nekolicini manjih zahvata. Svoju zahvalnost općini Štrigova, ali posebice ŽUC-u i županu Matiji Posavcu izrazila je obitelj Kovač koji su istaknuli da bez brze reakcije županijske i općinske vlasti bi danas bili bez svega u što su ulagali cijeli život. Ovom prilikom želim se osobno zahvaliti obitelji Kovač na strpljenju kojeg su pokazali, jednako kao i ŽUC-u te ravnateljici Ljerki Cividini na naporima da se sve odradi sukladno svim regulativama. Danas pokazujemo i dokazujemo praktičnim primjerom zašto je ŽUC bitan, svima. – zaključio je Posavec. I načelnik općine Štrigova Stanislav Rebernik je izrazio zahvalnost na pomoći u sanaciji ovog velikog klizišta, ali i napomenuo da je još klizišta raspršeno po općini koje jednako tako treba osigurati.

Prije godinu dana ova cesta je bila puna zakrpa, ali s još više rupa. To je bilo neizdrživo i zato je ova investicija, u ovih 800 m ceste, bila nužno potrebna. Hvala ŽUC-u na pomoći, ali prvenstveno županu Matiji Posavcu, u realizaciji ovog projekta. – u svom obraćanju je istaknuo načelnik općine Vratišinec Zdravko Mlinarić.

 

{gallery}2014_galerije/Travanj_2014/ms{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content