Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

IZRAZITO BOGATI PROGRAM DRUGOG DANA PROSLAVE DANA MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

Datum objave: 26. travnja 2014.

drugi-dan-proslave-dana-zupanije-mz 3

Ovogodišnja proslava Dana županije je jedna od, programom, najbogatijih proslava do sada, a da je tome tako potvrdio je i drugi dan.

 

 

U petak 25.04.2014. je mnoštvo aktivnosti diljem Međimurja je započeto otvaranjem Sajma cvijeća u Prelogu, sada već tradicionalne manifestacije koja okuplja izlagače iz cijele zemlje, ali i inozemstva. Naime sajam uključuje 50-tak izlagača iz Međimurja, ali i iz Podravine, okolice Zagreba, Varaždinske županije, Slovenije i Mađarske. Prelog nastavlja sada već tradiciju Sajma cvijeća te s ponosom nosi ime „Grad cvijeća“ Međimurske županije. U samim počecima mali sajam danas prelazi granice Međimurja pa i Hrvatske te se pozicionira kao nezaobilazna manifestacija koju i zbog bogate ponude i prelijepog uređenja morate posjetiti. – istaknuo je gradonačelnik Ljubomir Kolarek na otvaranju sajma u Domu kulture Grada Preloga.

Prelog je pokazao kako se od jedne manifestacije lokalnog karaktera radi sada već tradicionalni sajam, ali i kako se predstavlja i prezentira Međimurje izvan granica županije i Hrvatske. Ovo je način kojim pokazujete da ste otvoren grad za sve one koji se žele predstaviti Međimurju, a upornost održavanja samog Sajma unatoč vremenskim neprilikama samo dokazuje odlučnost u ostvarivanju zacrtanih ciljeva. Zato su i Prelog i Međimurska županija prepoznati kao sredine velikog poduzetničkog duha kojeg prate investicije. – istaknuo je župan Matija Posavec. U sklopu svečanosti otvorenja u 18 sati u multimedijalnoj dvorani muzeja „Croata insulanus“ otvorena je izložbe slika Ivana Andrašića iz Koprivnice te pozivamo sve da pogledaju ciklus akvarela i ulja na staklu pod nazivom „Med Murom i Dravom“.

 

 

Paralelno s otvaranje Sajma cvijeća na gradskim bazenima „Marija Ružić“ u Čakovcu je započeo po 8. put humanitarni projekt „Plivanjem do svjetlosti“, 24-satna humanitarna akcija kojom se ove godine prikupljaju sredstva Knjižnici „Nikola Zrinski“ Čakovec - za proširenje kutka za slijepe i slabovidne CD player Plexstar te Udruzi slijepih Međimurske županije za nabavku Tomboy uređaja i štampanje turističkog vodiča Čakovca na brajici. Do subote u 17:00 sati se pliva u 25 metarskom bazenu, a novost u odnosu na prijašnje godine je da se ovime od ove godine pokreće širi projekt Noć bazena na području cijele Hrvatske, a s istim ciljem humanitarnog djelovanja.

 

 

26. travanj je i Dan sv. Marka te Dan općine Selnica koji su svečanom sjednicom Općinskog vijeća započeli trodnevno slavlje koje završava u nedjelju. Uz raznovrsan program nakon same sjednice na kojoj je prisustvao zamjenik župana Međimurske županije Zoran Vidović. Vidović je pohvalio rad nove općinske vlasti posebice načelnika Ervina Vičevića koji svojim vlastitim primjerom pokazuju kako treba odgovorno voditi općinu. Nakon sjednice u dvorani Osnovne škole Selnica održan je bogati glazbeno-umjetnički program kojem se priključio i župan Matija Posavec. Vidljivo je da se klima u Selnici promijenila, a da je tome tako dokazuje i ova dvorana koja je večeras ispunjena do posljednjeg mjesta. – istaknuo je Posavec.

 

 

A da drugi dan ima i glazbenu komponentu su se pobrinuli pjevački zborovi umirovljenika koji su u crkvi sv. Nikole u Čakovcu održali sada već tradicionalni koncert. U čakovečkoj crkvi su se uz međimurske pjesme pjevale i one duhovne kao i razni recitali čime se još jedanput obogatio program proslave Dana Međimurske županije.

 

{gallery}2014_galerije/Travanj_2014/dan-zupanije-2{/gallery} 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content