Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Najavljen 14. Europski tjedan u Međimurju

Datum objave: 23. travnja 2014.

EU tjedan

Na konferenciji za novinare 23. travnja 2014. predstavljen program četrnaestog izdanja Europskog tjedna u Međimurju koji će se održati od 5. do 10. svibnja.

 

 

Odsjek za europske poslove, međunarodnu suradnju i regionalni razvoj i ove godine organizira različite informativne i zabavne događaje tijekom Europskog tjedna koji su usmjereni na informiranje građana o Europskoj uniji, njihovim pravima i mogućnostima koje im pruža građanstvo EU-e te posebno o nadolazećim izborima za Europski parlament.

 

U Europskom tjednu obilježavaju se dva vrlo važna datuma u povijesti europskog integriranja, 5. svibnja 1949., Dan osnivanja Vijeća Europe, te 9. svibnja 1950., dan potpisivanja Schumanove deklaracije koji se smatra početkom stvaranja Europske unije i koji je proglašen Danom Europe. U Međimurju se Europski tjedan održava od 2001., a po prvi put otkad je Hrvatska postala članica Europske unije.

 

Program su predstavili pročelnica Upravnog odjela za gospodarske djelatnosti, mr.sc. Vesna Haluga, Marija Ciceli, stručna suradnica iz Odsjeka za europske poslove, međunarodnu suradnju i regionalni razvoj te Darko Radanović, voditelj Odsjeka.

 

 

PROGRAM EUROPSKOG TJEDNA

 

5. svibnja, PONEDJELJAK
10.00 DJEČJI EU PARLAMENT - velika vijećnica Međimurske županije, Čakovec

 

6. svibnja, UTORAK
9.00-12.00 Dan Europe u Prelogu - glavni trg u Prelogu

7. svibnja, SRIJEDA
10.00 Predavanje na temu „EU sredstva za infrastrukturne projekte u znanosti i obrazovanju“

- velika vijećnica Međimurske županije, Čakovec

 

8. svibnja, ČETVRTAK
11.00 12. Finale EU-KVIZ-a za sedme razrede osnovnih škola
Osnovnu školu odnosno domaćina finala organizator će odrediti nakon održavanja kvalifikacija koje se održavaju 24. travnja 2014.

9. svibnja, PETAK
9.00-12.00 Dan Europe u Murskom Središću - na šetnici kod lučice
18.00 Ultimate European Pub Quiz - Rooster Pub u Koprivnici

10. svibnja, SUBOTA
9.00-12.00 Dan Europe u Čakovcu - kod zgrade sindikata

 

Nagradne EU mozgalice - tijekom cijelog EU tjedna na lokalnim radio stanicama provoditi će se nagradne EU mozgalice, te najavljivati svi događaji koji se odvijaju u EU tjednu.

 

NAPOMENA: Organizator zadržava pravo promjene programa.

 

 

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content