Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Ministar Miljenić prihvatio prijedloge Župana Matije Posavca u vezi reforme pravosuđa

Datum objave: 23. travnja 2014.

miljenic prihavtio 4

Na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare koja je održana u Maloj vijećnici Međimurske županije župan Matija Posavec je obavijestio javnost o uspješno rješenom problemu, a po pitanju reforme pravosuđa. Da podsjetimo, u nedavno objavljenoj verziji prijedloga resornog ministarstva bilo je evidentno da će Međimurje svakako izgubiti pravosudne investicije unatoč relevantnim činjenicama i podacima da je upravo Međimurje jedan od najracionalnijih sustava u Hrvatskoj.

 

Na kraju smo ili gotovo na samom kraju procesa reforme pravosuđa u kojem su uloženi znatni napori kako bi prijedlog za koji smo smatrali da nije najsretnije rješenje promijenili. Svjedoci ste koliko sam o toj temi govorio prije nekoliko mjeseci, a temeljem konkretnih brojki i argumenata detaljno proučivši dokument prijedloga, održao brojne sastanke, sudjelovao na raspravama, slao pisma sa stavovima i u konačnici dao konkretan prijedlog. Prijedlog koji je i prihvaćen te će se kao takav odnositi na cjelokupnu Republiku Hrvatsku.

Razgovarao sam s mnogim ljudima i ovo je veliki uspjeh te se takvom odlukom neće narušavati ustaljena praksa sudovanja u Čakovcu, a građanima Međimurja će biti znatno olakšano ostvarivanje njihovih prava, bit će izražena sigurnost zbog svijesti da postoji sud i na našem području. – u uvodnom je dijelu istaknuo Matija Posavec te je pri tome nabrojio mnogobrojne aktivnosti koje je kao župan poduzeo. Nakon detaljne analize cjelokupnog sustava, usporedbe podataka godinama unatrag kao i usporedbi brojki s našim susjednim županijama, nakon brojnih okruglih stolova, rasprava, razgovora s predsjednikom RH prof. dr. sc. Ivom Josipovićem, prvom potpredsjednicom Vlade RH Vesnom Pusić, resornim ministrom Orsatom Miljenićem, predstavljanju kompletne ideje i na koordinaciji Vlade, razgovora s međimurskim saborskim zastupnicima, brojnih intervjua, prezentacija mogu zaključiti da smo uspjeli. Mnogo je truda uloženo u ovaj proces i moram se posebno zahvaliti pomoćniku ministra Ivanu Crnčecu, prvoj potpredsjednici Vlade Vesni Pusić, predsjedniku RH prof. dr. sc. Ivi Josipoviću, zamjenici Općinskog državnog odvjetnika u Čakovcu Kseniji Vidović Vincek, odvjetnici Petri Vugrin, ali u konačnici i ministru Orsatu Miljeniću te cjelokupnoj političkoj sceni Međimurja na punoj podršci. – zaključio je Posavec napominjući da se ne želi osvrtati na one koji kroz ovaj projekt žele skupiti jeftine političke bodove. To im se u konačnici vrati na ovaj ili onaj način. – kazao je Posavec.

 

Kada se zajedno rješavaju problemi koji se tiču cijelog Međimurja do rješenja se dolazi brže i drago mi je da je inicijativa Županijske skupštine i Deklaracija koju je ista donijela prihvaćena i prepoznata u Zagrebu kao uspješna. – napomenuo je Mladen Novak predsjednik skupštine Međimurske županije. U slučaju oako važnih projekata stranačke boje nisu bitne jer se to tiče cijelog Međimurja i svakom takvom problemu moramo pristupati unisono. – zaključio je Novak.

 

{gallery}2014_galerije/Travanj_2014/miljenic{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content