Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

I župan Posavec bio na obilježavanju Dana svjesnosti o autizmu

Datum objave: 3. travnja 2014.

autizam nas

Povodom Dana svjesnosti o autizmu koje se u cijelom svijetu obilježava 2. travnja i u Čakovcu su, u srijedu točno u podne u znak podrške djeci i osobama s autizmom, pušteni baloni. Svoju podršku osobama s autističnim poremećajem dao je i župan Međimurske županije Matija Posavec.

Zadršavši se u kraćem razgovoru s članovima Udruge za autizam "Pogled" koja je bila organizator čakovečkog programa, istaknuo je važnost uloge udruga civilnog društva za upoznavanje i senzibiliziranje javnosti za probleme i poteškoće u životu koje zbog bolesti, poremećaja ili nesretnih okolnosti imaju pojedine osobe i članovi njihovih obitelji. O autizmu se u posljednje vrijeme, puno više govori, a akcije poput ove mogu pripomoći i u prikupljanju sredstava koja će se iskoristiti kako bi se poboljšala kvaliteta života autističnih osoba. Međimurska županija uvijek će za takve potrebe pronaći sredstva te će podržavati sve projekte koji se bave ovom i sličnom problematikom, rekao je Posavec.

Inače, autizam je razvojni poremećaj koji karakteriziraju slaba ili nikakva socijalna interakcija i komunikacija te ograničeni i ponavljajući obrasci ponašanja. O takvim osobama u Međimurskoj županiji skrbi i udruga "Pogled". Osim u Čakovcu, program povodom Dana svjesnosti u autizmu, udruga je orgranizirala i u Varaždinu i Murskom Središću. U čakovečkom programu sudjelovali su i i članovi plesne skupine "Nexus" te rođendaonica "Alex". U večernjim satima čakovečki Dom sindikata biti će osvjetljen u plavo, boju autizma.

 

{gallery}2014_galerije/Travanj_2014/Autizam{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content