Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

U Klagenfurtu održan prvi sastanak Upravnog odbora Saveza Alpe Jadran

Datum objave: 31. ožujka 2014.

IMG 20140327 094855 839-1

U Klagenfurtu je 27. ožujka održan prvi sastanak Upravnog odbora Saveza Alpe Jadran na kojem su prisustvovali predstavnici Krapinsko-zagorske, Istarske, Karlovačke, Koprivničko-križevačke, Varaždinske, Virovitičko-podravske i Međimurske županije te Saveznih pokrajina Gradišće, Koruška i Štajerska iz Austrije, mađarske županije Vas i Zajednice općina Slovenije.

 

Prvi je to sastanak Upravnog odbora nakon što se Radna zajednica Alpe-Jadran nakon 35 godina postojanja preoblikovala u Savez Alpe-Jadran u čiji se rad prošle godine aktivno uključila i Međimurska županija. Na sastanku pri Uredu Koruške pokrajinske vlade u Klagenfurtu, sjedištu Saveza, iznesen je izvještaj glavnog tajnika za proteklu godinu, predstavljene mogućnosti financiranja projekata kroz transnacionalne programe za razdoblje 2014.-2020. te se raspravljalo o zajedničkim međuregionalnim projektima za tekuću godinu. Predstavljene su i aktivnosti kontaktnih točaka i tematskih koordinacijskih točaka, a rad Međimurske županije u okviru Saveza i tematske koordinacijske točke za energetiku i okoliš predstavio je voditelj Odsjeka za europske poslove, međunarodnu suradnju i regionalni razvoj Međimurske županije, Darko Radanović.

 

{gallery}2014_galerije/Ozujak_2014/Savez_Alpe_Jadran{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content