Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Euro-unit iz Slakovca dobio nagradu za društveno odgovorno poslovanje

Datum objave: 31. ožujka 2014.

13

U ponedjeljak je u Zagrebu održana Peta nacionalna konferencija o društveno odgovornom poslovanju, na kojoj su dodijeljene nagrade Indeksa DOP-a. U kategoriji malih poduzeća nagradu je dobila slakovečka tvrtka Euro-unit.
Konferencija je održana u organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj te pod pokroviteljstvom predsjednika Republike dr.sc. Ive Josipovića. Ona je rezultat zajedničke inicijative suradničke mreže organizacija za razvoj društveno odgovornog poslovanja, a koja za cilj ima promoviranje i razvijanje društveno-odgovornog poslovanja i upravljanja okolišem.

Na konferenciji su među ostalim govorili i predsjednik Republike Hrvatske dr.sc. Ivo Josipović i ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras.
Kako je u uvodnom obraćanju istaknuo predsjednik Josipović, na društveno-odgovorno poslovanje gleda kao na etički koncept koji služi razvoju gospodarstva, inovativnosti, ali i kao alat povećanja prepoznatljivosti tvrtki u društvu te promociji održivog razvoja. Isto tako, to mora biti i politički koncept napredne Vlade koja promiče te vrijednosti kroz poticanje društveno odgovornog poslovanja.

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras, rekao je da se kod nas stalno radi na podizanju svijesti o važnosti ovog oblika poslovanja, te da brojne hrvatske kompanije u praksi odavno primjenjuju neke od prihvatljivih oblika ponašanja sukladno konceptu društvene odgovornosti. Ministar je najavio i kako Vlada priprema strategiju o društveno-odgovornom poslovanju što pokazuje koliko je to područje važno, te dodao da se ono ne smije tretirati kao trošak već kao investicija.

Nagradu je u kategoriji velikih poduzeća ovaj put dobio Jadran - galenski laboratorij iz Rijeke, u kategoriji srednjih poduzeća Hartman d.o.o. iz Zagreba, a u kategoriji malih naš Euro-unit. Ovo je samo jedno u nizu priznanja ovoj tvrtki koja iz godine u godinu za svoje poslovanje dobiva priznanja i nagrade, ne samo u Hrvatskoj već i svijetu.

Kako je povodom dobivanja nagrade za društveno-odgovorno poslovanje rekao župan Međimurske županije Matija Posavec, Euro-unit je već niz godina primjer kako se dobrom poduzetničkom idejom i kvalitetnim poslovnim planom može nametnuti i stvoriti prepoznatljivost, ne samo u nacionalnim već i svjetskim okvirima. Međimurskoj županiji izuzetno su važne tvrtke poput ove, jer osim radnih mjesta i poreznih prihoda, Međimurju osiguravaju prepoznatljivost kao sredine u kojoj se odgovorno odnosi prema zajednici i okolišu. Takva slika samo može pripomoći promociji županije i dovođenju novih investitora, rekao je župan Posavec

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content