Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Nakon 35 godina se napokon krenulo u izgradnju školske sportske dvorane u Strahonincu

Datum objave: 26. ožujka 2014.

strahoninec-dvorana-temeljac 5m

Utorak, 25.03.2014. godine će u povijesti Strahoninca biti obilježen kao dan kada se nakon desetljeća iščekivanja napokon krenulo u realizaciju projekta o kojem su generacije sanjale, izgradnje školske sportske dvorane. I. faza projekta kojom se krenulo je u vrijednosti 610.000,00 kuna i to je samo početak projekta ukupno vrijednog gotovo 10 milijuna kuna.

 

 

Ovo je prvi kamen temeljac ove vlasti u županiji i znam da nećemo biti zapamćeni kao još jedni u nizu onih koji su otvarali radove, ali nikada završili projekta. – u uvodnom je obraćanju naglasio župan Međimurske županije Matija Posavec. 35 godina nije bilo vrijeme za ovu dvoranu, nije bilo vrijeme za Strahoninec, 35 godina se nekoga ili nešto čekalo. E, danas godine iščekivanja prestaju, a 321 učenik ove škole na čelu sa svojim učiteljima će dobiti reprezentativan prostor kojeg su već davno zaslužili jer u 21. stoljeću imati tjelesno-zdravstvenu kulturu u holu škole, ili pak u za to prilagođenoj učionici je nedopustivo. – napomenuo je župan najavljujući i druge projekte koji su već prije započeti, ali ih treba privesti kraju. Tu je dvorana u Svetom Juraju na Bregu, ali tu su i dvorane u Orehovici, Svetoj Mariji, Goričanu, potpisan je ugovor za izradu projektne dokumentacije nove škole u Pribislavcu, a također je dana suglasnost Međimurskom veleučilištu u Čakovcu za rekonstrukciju i prenamjenu dijela tavana u prostor edukacijskog centra. Siguran sam da ćemo u našem mandatu realizirati ove projekte upravo u ime ove djece i budućih generacija. – zaključio je Posavec.

 

Na svečanom skupu na kojem su nastupali učenici OŠ Strahoninec bila je prisutna i saborska zastupnica, inače mještanka Strahoninca Nadica Jelaš, ali i zamjenici župana Sandra Herman i Zoran Vidović, predsjednik skupštine Mladen Novak, kao i predsjednici mjesnih odbora i mnogi lokalni dužnosnici te župnik Branko Sajković koji je ujedno i blagoslovio cjelokupni skup te temelje same dvorane.

Ovime ispunjavamo jedno od najvažnijih predizbornih obećanja koje smo dali mještanima Strahoninca. Ova dvorana predstavlja želju i potrebu generacija naših mještana i nadam se da će ju u čim skorije vrijeme koristiti ne samo učenici škole već i brojne naše udruge. – naglasio je i načelnik Franjo Lehkec zadovoljan cjelokupnom realizacijom projekta. Ovim putem posebno se želim zahvaliti izvršnoj vlasti županije na čelu sa županom Matijom Posavcem koja je prepoznala značaj ovog projekta za Strahoninec i dala mu punu podršku u realizaciji. – zaključio je načelnik.

 

Nećemo se osvrtati na sav posao koji je do sada odrađen, a koji je bi oogroman jer time smo riješili samo papirologiju. Pravi nas posao tek čeka. – posebno je istaknula ravnateljica OŠ Strahoninec Jelena Okun zahvalivši se svim učiteljima i mještanima Strahoninca i Savske Vesi na punoj podršci svo ovo vrijeme. Ovo je projekt kojeg možemo realizirati samo zajedničkim snagama i posebno me veseli da upravo to zajedništvo imamo danas tu. – zaključila je ravnateljica.

 

Ovime je započet projekt kojeg se planira u potpunosti završiti u suradnji s Ministarstvom obrazovanja i sporta, a naravno da će upravo financijska pomoć resornog ministarstva uvelike diktirati samu brzinu realizacije.

 

{gallery}2014_galerije/Ozujak_2014/strahoninec-dvorana{/gallery}

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content