Menu
Europska regija sporta 2022.
|
Visit Međimurje

Održana godišnja skupština Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Međimurske županije

Datum objave: 25. ožujka 2014.

lpz-mz1

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Međimurske županije osnovano je 2011. godine kao novi model za uspješniju međusektorsku koordinaciju u pripremi i donošenju pravila vezanih uz stvaranje i jačanje ljudskih potencijala u skladu s potrebama na tržištu rada. Između ostaloga zadaća samog Partnerstva je prepoznavanje ideja, problema i dinamike u svim gospodarskim sektorima te svih drugih pitanja koja se tiču politike zapošljavanja, ali i savjetovanje o razvoju ljudskih potencijala, povezivanje s Gospodarsko-socijalnim vijećem te svim drugim zainteresiranim potencijalnim partnerima.

 

Ovaj je program izuzetno zanimljiv s više aspekata i otvara mogućnosti suradnje više strana koji za clj imaju iste stvari poput rješavanje dosta loše slike broja nezaposlenih u Međimurskoj županiji. Taj je broj danas zabrinjavajući te treba napraviti sve u našoj moći da se tim ljudima osigura ono osnovno pravo, pravo na rad i dostojanstven život. – naglasio je župan Matija Posavec ističući važnost zajedničkog rada svih institucija u rješavanju ovog problema. Mi kao županija radimo sve u ovom trenutku da ulagače privučemo u našu županiju, osiguravajući im sve potrebno za normalan i brz početak rada. Zahvaljujući tome kao i jedinstvenom postinvestment care-u do kraja godine će se otvoriti nova radna mjesta, što će biti dodatan korak razvoju Međimurske županije. – zaključio je župan dajući otvorenu podršku ovom projektu.

 

Cjelokupnu skupštinu vodila je gđa Marina Kodba, predsjednica Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Međimurske županije te su donešene odluke kojima se nastavljaju daljnje aktivnosti, a sami planovi partnerstva usuglašavaju s Razvojnom strategijom Međimurske županije. Kako je i sam župan rekao moramo zajednički raditi i nastupati u ovom projektu jer bez toga smo osuđeni na neuspjeh. Upravo zato je izuzetno bitna suradnja REDEA-e kao i svih ostalih sudionika da na svoj način daju svoj doprinos, znanje i iskustvo da pomognemo društvu u cjelini. – istaknula je Kodba.

 

Na skupštini je pored Plana rada za 2014. godinu, predstavljeno izvješće o napretku projekta Osnaživanje Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Međimurske županije, ali su donešene i odluke o formiranju radnih skupina te izrade akcijskog plana za provedbu Strategije razvoja ljudskih potencijala Međimurske županije.

homecrossmenuchevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram Skip to content